Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

"Ανυποχώρητοι οι αγρότες στο Ασπρόχωμα, ετοιμάζονται για άνοδο στην Αθήνα! (τα μπλόκα στην Πελοπόννησο)"

-Διαμαρτυρίες από επαγγελματίες του κόμβου

Ανυποχώρητοι παραμένουν στον κόμβο του Ασπροχώματος οι αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης. Πλέον ετοιμάζουν την άνοδό τους για τη μεγάλη συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή. Μάλιστα, για αυτό το λόγο θα δρομολογηθούν λεωφορεία που θα μεταφέρουν στην πρωτεύουσα όσους δεν μπορούν να φτάσουν με τα τρακτέρ τους εκεί.
Χθες το σημείο ήταν κλειστό από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 12.00 το βράδυ, κάτι που οι αγρότες σκοπεύουν να διατηρήσουν μέχρι την Παρασκευή, οπότε πιθανότατα το μπλόκο θα ανοίξει, αφού θα μετακινηθούν στην Αθήνα.


Σχετικά με την άφιξη στην Αθήνα, δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν στη Βουλή, κάτι που θα καταφέρει σίγουρα ο κόσμος, ενώ σχετικά με τα τρακτέρ, απαντούν ότι αν αποφασιστεί από τη Νίκαια- που ουσιαστικά εκπροσωπεί το 97% των μπλόκων- να μπουν, θα το κάνουν, αφού μπορούν να περάσουν και από τις κλούβες.
Απαντώντας, δε, στους οδηγούς αλλά και τους επαγγελματίες του κόμβου που κάνουν κάποια παράπονα, τους καλούν να είναι μαζί τους στον αγώνα και να έχουν λίγη υπομονή, αφού τα νέα μέτρα πλήττουν όλους τους κλάδους.

Σχετικά με τα υπόλοιπα μπλόκα στην Πελοπόννησο στην Κορινθία, η νέα εθνική οδός είναι κλειστή για πάνω από δύο εβδομάδες και σήμερα οι αγρότες θα κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο Καλαμάκι, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Σημειώνεται ότι όταν είναι κλειστή και η παλαιά εθνική οδός, η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι Κορινθίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, οι αγρότες της Αρκαδίας θα κλείσουν στα διόδια Νεστάνης από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα απόψε και για όσο είναι κλειστός ο αυτοκινητόδρομος, η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους μέσω Αχλαδόκαμπου.
*Ανοιχτό θα είναι σήμερα το μπλόκο στο Καλό Νερό λόγω της εορτής του Αγ. Χαράλαμπου στα Φιλιατρά
Π.Μπ.



Πηγή:
tharrosnews.gr