Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

"Το Ιράν ανακοίνωσε πλήρη στρατιωτική υποστήριξη στην Συρία ενάντια στην Τουρκία και την Σ. Αραβία!"

Το καθεστώς των Σιιτών Αγιατολάδων του Ιράν , συμπλέει απόλυτα με τον Σύρο Πρόεδρο Μ.Αλ Άσαντ στην διαφαινόμενη πολεμική διένεξη με την  σουνιτική Τουρκία και την Σ.Αραβία .
Σύμφωνα με Ιρανούς ανωτάτους αξιωματικούς , «το  Ιράν ανακοίνωσε την πλήρη και αταλάντευτη υποστήριξή του στον συριακό στρατό , δηλώνοντας ότι θα υποστηρίξει την Συρία, σε  ενδεχόμενη πολεμική διένεξη με την  Σαουδική Αραβία και την Τουρκία οι οποίες απειλούν να ανατρέψουν τον Άσαντ», αναφέρει αμερικανικό δημοσίευμα.


Ο διοικητής της ιρανικής Αεράμυνας , Ταξίαρχος Farzad Esmaili, επιβεβαίωσε ότι το Ιράν θα παρέχει στην Συρία οποιαδήποτε βοήθεια μετά από αίτημα της Δαμασκού.
Όσον αφορά τις εικασίες σχετικά με την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να αποστείλει και να  αναπτύξει  χερσαίες δυνάμεις στην Συρία, ο Ιρανός αξιωματικός υποστήριξε ότι οποιαδήποτε παρουσία στη Συρία, χωρίς συντονισμό με την κυβέρνηση της Δαμασκού θα είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι S-300 θα παραδοθούν στο Ιράν εντός εύλογου διαστήματος,  και λόγω της κατάστασης στην Συρία.
Το Ιράν,  είναι στενός σύμμαχος της Συρίας, και στηρίζει  την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας στον αγώνα κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών, αναφέρουν Ιρανοί αξιωματούχοι.
Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο (60.000 Ιρανοί Φρουροί ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση εναντίον του ISIS στην ΒΔ Συρία για να ενωθούν με τους Κούρδους!), είχαμε αναφέρει ότι  Ιρανοί πάνοπλοι στρατιώτες έχουν ενταχθεί κατά περιόδους  στον συριακό στρατό και στις δυνάμεις της  Χεζμπολάχ, κατά την διάρκεια της εκστρατείας κατά του ISIS , με σκοπό  να επανακτηθεί ο έλεγχος της βορειοδυτικής Συρίας.
Αλίμονο σε ότι βρεθεί στο διάβα αυτής της δύναμης όσο αφορά τους Τζιχαντιστές. Τώρα όμως οι «Φρουροί» αυτοί προετοιμάζονται να  πολεμήσουν εάν και εφόσον απαιτηθεί ενάντια στην Τουρκία και την Σ.Αραβία,  οι οποίες έχουν «αυτονομηθεί» ακόμη και από την Ουάσιγκτον «παίζοντας» ένα άκρως επικίνδυνο και αλαζονικό παιχνίδι  , με επίκεντρο την Συρία.
Με πρόσχημα τους Κούρδους,  οι Τούρκοι δοκιμάζουν τις «αντοχές» των Ρώσων,  των Ιρανών και του καθημαγμένου συριακού στρατού.
Δεν νομίζουμε ότι η Άγκυρα  δύναται να πράξουν το απονενοημένο ,  λόγω όμως της «φιλοσοφίας» της νυν τουρκικής πολιτικής ηγεσίας , όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Όλα…

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )



Πηγή:
pentapostagma.gr