Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ (20-21/3)

Αύριο όσοι έχουν ελάχιστη φλόγα της άσβεστης Ελληνικής ψυχής, θα βρίσκονται στα Ιερά των προγόνων τους. Εκεί, στους ιερούς διαύλους καθόδου των πυρφόρων οντοτήτων, να επικοινωνήσουν μαζί τους, όχι για να εκλιπαρήσουν, αλλά για να απαιτήσουν την σωτηρία του Ελληνισμού και του πλανήτη.

Παρά τα νέφη απελπισίας που σκέπασαν τον Ελληνισμό, υπάρχουν οι δυνατότητες να βγουν οι Έλληνες από τα αδιέξοδα και να περισώσουν τον ψυχισμό τους και την πατρίδα.

Είναι επείγουσα ανάγκη να αποκατασταθεί η ιστορική αξιοπρέπεια της Ελλάδος και οι Έλληνες πρωτοπόροι της παγκόσμιας διανόησης να απαιτήσουν τον σεβασμό που της ανήκει.



Είναι επείγουσα ανάγκη και ιστορικό χρέος να θυμηθούν οι Έλληνες το παρελθόν τους και να διδαχτούν το μεγαλείο των προγόνων τους, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ενώ σήμερα κατάντησαν δούλοι μιας δράκας παλιανθρώπων, που τους σπρώχνουν συνέχεια στην αμάθεια και τον σκοταδισμό.

Είναι χρέος να συνδέσουν το σήμερα με το χθες και να αποκαταστήσουν την ιστορική συνέχεια με τους προγόνους τους, με τον πολιτισμό, την σκέψη και τον ηρωϊσμό τους.

Είναι ιστορική υποχρέωση να μάθουν οι Έλληνες πως αντιδρούσαν οι πρόγονοι τους σε παρόμοιες περιστάσεις, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΞΟΡΙΖΑΝ Ή ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΘΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ και να πράξουν ανάλογα σήμερα τιμωρώντας τους σύγχρονους εφιάλτες.

Είναι κοσμική μοίρα του Έλληνα στις δύσκολες στιγμές να γίνεται παγκόσμιος μυσταγωγός και εντολοδόχος των ουρανών, για να δείξει στην ανθρωπότητα πως πρέπει να ζουν οι άνθρωποι με αξιοπρέπεια!

[Στην φωτογραφία το Ιερό του Απόλλωνα Υλάτη που βρίσκεται στο Κούριον δυτικά της Λεμεσού και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά Ιερά της αρχαίας Κύπρου.

Η πιο γνωστή αναφορά σ' αυτό στις αρχαίες πηγές, γίνεται στο έργο "Γεωγραφικά" (Βιβλίο ΙΔ) του αρχαίου Έλληνα γεωγράφου Στράβωνα. Κατά τον Στράβωνα, "ἀρχὴ δ᾽ οὖν τοῦ δυσμικοῦ παράπλου τὸ Κούριον τοῦ βλέποντος πρὸς Ῥόδον͵ καὶ εὐθύς ἐστιν ἄκρα ἀφ᾽ ἧς ῥίπτουσι τοὺς ἁψαμένους τοῦ βωμοῦ τοῦ Ἀπόλλωνος" .

Το Ιερό κτίστηκε κατά την Εποχή του Χαλκού και καταστράφηκε το 365 π.Χ λόγω σεισμού. Ήταν πανομοιότυπο με τα Ιερά του Απόλλωνα στην Επίδαυρο και στην Αργολίδα. Μέχρι σήμερα σώζεται επιγραφή με το όνομα του θεού (5ος-4ος αιώνας π.Χ), το οποίο βρέθηκε στη βάση των ιερών οκλαζόντων παίδων.]


Πηγή:
Nicos Kastanias
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ