Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

"Ιβάν Σαββίδης: Παναγιώτη, έχουμε ένα σπίτι - αυτό ονομάζεται Ελλάδα"

Απλή καταδίκη για την αποτρόπαια ομιλία του δεν είναι αρκετή. Σε μία εποχή ακραίας κρίσης, η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από τον πιο πολύτιμο πόρο της, τους Έλληνες της Διασποράς. Ήταν οι Έλληνες της Διασποράς, που οργάνωσαν τη Φιλική Εταιρεία και απελευθέρωσε τη χώρα μας.

Σήμερα, είναι άνθρωποι σαν τον Ιβαν Σαββίδη που ζητούν τους Έλληνες της διασποράς να επιστρέψουν στο σπίτι τους για να σωθεί η Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει υπερβεί το όριο των προδοτών. Αν ο κ. Σαββίδης, μετά από όλα αυτά που έχει δώσει σε αυτή τη χώρα, εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται σαν ένας αλλοδαπός, τότε τι ελπίδα υπάρχει για όλους εμάς εκεί; 

Γιατί πρέπει να μας νοιάζει αν πρόκειται να μας θεωρούν ξένους; Ήταν ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος (δημόσια και ιδιωτικά) είχε παρακάλεσει τους Πόντιους να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε ότι είμαστε ένας λαός χωρίς ένα σπίτι. Μου είπε: "Παναγιώτη, έχουμε ένα σπίτι - αυτό ονομάζεται Ελλάδα. Αυτό είναι το σπίτι μας και πρέπει να το προστατεύσουμε. Τα αδέλφια μας χρειάζονται τη βοήθειά μας, διότι χωρίς την Ελλάδα, είμαστε ορφανοί." Ήταν μια βαθιά γνώση που άλλαξε την προοπτική μου για πάντα. Μόνο ένας Έλληνας από τη διασπορά μπορεί να σκεφτεί τη χώρα του με τέτοια αγάπη και μόνο ένας Έλληνας της διασποράς μπορεί να κατανοήσει τον αγώνα του, να γνωρίζει ότι είναι Έλληνας και ακόμα να αισθάνεται το τσίμπημά της που ονομάζεται οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα! Την αίσθηση ότι κατά κάποιο τρόπο, επειδή δεν γεννήθηκες στην Ελλάδα ή ότι η ελληνική γλώσσα δεν είναι η πρώτη γλώσσα σου ,σε κάνει να είσαι ένας μειωμένος Έλληνας είναι αηδιαστικό!
Απαιτούμε η ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει δράση εναντίον αυτού του αγράμματου. 
Παναγιώτης Στεφανίδης 

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας



Πηγή:
epontos.blogspot.gr