Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

"Κουρουμπλής: Καλό είναι που βγαίνουν στους δρόμους, θα χάσουν και κανά κιλό"

Μια δήλωση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, για τις αντιδράσεις των επιστημονικών κλάδων (δικηγόρων κ.λπ.) στο ασφαλιστικό, αναμένεται να συζητηθεί πολύ. «Είναι καλό που βγαίνουν στους δρόμους. Θα τους κάνει καλό, θα χάσουν και κανά κιλό» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στη Suddeutsche Zeitung.
Η συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Mike Szymanski έγινε στο εστιατόριο "Διόνυσος", που βρίσκεται στους πρόποδες της Ακρόπολης, αναφέρει η εφημερίδα.


Η εφημερίδα σκιαγραφεί το προφίλ του Έλληνα υπουργού αλλά και τη σχέση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τα μαύρα γυαλιά ηλίου, είναι επίσης επικεφαλής των ελληνικών αρχών μετανάστευσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός του έχει αναθέσει μία δύσκολη δουλειά...» γράφει η γερμανική εφημερίδα.

 «Οι δύο πολιτικοί άνδρες, Κουρουμπλής και Τσίπρας, συναντήθηκαν το 2011 στη κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου. Ο Κουρουμπλής μόλις είχε φύγει από το ΠΑΣΟΚ επειδή είχε καταψηφίσει τα μέτρα λιτότητας. Τότε το κόμμα του Τσίπρα ήταν στην αντιπολίτευση. Ο Κουρουμπλής είχε τότε καλό προαίσθημα για τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας τον εμπιστεύτηκε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο αναθέτοντάς του το υπουργείο Υγείας. Κι όταν ήρθε το πολιτικά καυτό καλοκαίρι το 2015, κι ο Τσίπρας εγκατέλειψε την υπόσχεσή του για τον τερματισμό της λιτότητας, δεν είχε πλέον πολλούς υποστηρικτές στο κόμμα του. Παρ’ όλα αυτά οι δύο τους έμειναν πιστοί ο ένας στον άλλο. Και μετά την επανεκλογή του το Σεπτέμβριο, ο Τσίπρας του ανέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών» γράφει για την πολιτική διαδρομή του υπουργού Εσωτερικών ο δημοσιογράφος.




Πηγή:
kontranews.gr