Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

HOLLYWOOD: H παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2016

Ο εορτασμός σε αυτή την ημέρα καθιερώθηκε το 1838 με το Βασιλικό Διάταγμα 980 / 15(27)-3-1838 από την κυβέρνηση του Όθωνα.

Ο Εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 γίνεται στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε κέντρα των Ελλήνων της διασποράς στις 25 Μαρτίου κάθε χρόνο, για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους.
Μετά την υποχρεωτική χριστιανοποίηση του Μεγάλου Κωνσταντίνου, το 350 μ.χ., έρχεται η επόμενη συμφορά που ήταν η προσπάθεια γενοκτονίας και ισλαμοποίησης των Ελλήνων για περίπου 400 χρόνια. Όλες οι επαναστάσεις του ελληνισμού στην μ.χ. περίοδος ήταν υπό τον μανδύα δογμάτων, διαφόρων εταιριών και οργανώσεων, οπού λίγοι ήταν αυτοί που γνώριζαν τα πραγματικά μακροχρόνια ωφέλει των εξελίξεων.

Ο απλός λαός δεν γνώριζε τι του ξημερώνει. Μετά από κάθε διατάραξη της κοινωνίας προσπαθούσε να μαζέψει τα κομμάτια του και να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα ελληνικά ήθη και έθιμα, την γλώσσα και την καταγωγή του.
Με την έναρξη της Επανάστασης του 1821 η ελληνική ψυχή έζησε την απελευθέρωση από τον Τούρκο αλλά και από τον μουσουλμανισμό, ο οποίος δεν είχε ούτε πνευματισμό ούτε κάλος. Έβγαζε μια βαρβαρότητα και αμορφοσύνη που δεν ταιριάζει στους καλλιεργημένους Έλληνες. Όχι ότι ο χριστιανισμός ήταν καλλίτερος κάθε άλλο, αλλά τουλάχιστον ήταν κάτω από το πρίσμα αλλαγή δόγματος και όχι γενοκτονίας. Ο Εορτασμός της 25 Μαρτίου είναι ένα σύμβολο μνήμης για τους Έλληνες ότι πότε ξανά δεν θα επιτρέψουν την υποδούλωση και ταπείνωση της Ελλάδας από τον εχθρό.

Η ελευθερία της Ελλάδας είναι ο εορτασμός...




Πηγή:
nesaragreece.blogspot.gr