Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Γερμανικός τύπος: Κατηγορούνται οι δημοσιογράφοι ως εξαγορασμένοι χειραγωγείς

Οι συνεχείς κατηγορίες εναντίον των γερμανών δημοσιογράφων των συστημικών ΜΜΕ, οι οποίοι αποκαλούνται ψεύτες, επειδή υπηρετούν την εκάστοτε πολιτική και οικονομική εξουσία, προφανώς χρηματιζόμενοι, τους έπληξαν σε μεγάλο βαθμό – με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν μία προσπάθεια άμυνας, δημιουργώντας μία ειδική ιστοσελίδα με την ονομασία «ψεύτης τύπος» (φωτογραφία).     


Στη σελίδα αυτή εν πρώτοις 21 δημοσιογράφοι προσπαθούν να αποκαταστήσουν το όνομα τους ή να αναφερθούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – επίσης να πείσουν ότι λειτουργούν ανεξάρτητα, χωρίς να τους επιβάλλεται τι θα γράψουν ή τι θα πουν από τα ΜΜΕ που εργάζονται. Διαμαρτύρονται δε για τις επιθέσεις που δέχονται από τα μικρότερα ΜΜΕ ή από τα μπλοκ, ισχυριζόμενοι πως όσα γράφονται εναντίον τους είναι συνήθως θεωρίες συνομωσίας.

Εν τούτοις, ελάχιστοι τους πιστεύουν πλέον, γεγονός που συμπεραίνεται από τη συνεχή υποχώρηση του αριθμού των αναγνωστών, τηλεθεατών και ακροατών τους – οι οποίοι αντιστέκονται στη χειραγώγηση, επιλέγοντας προσεκτικά τις πηγές ενημέρωσης τους.   




Πηγή:
news.analyst.gr