Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ρωσία: Θα παραμείνουμε στην Συρία, όσο χρειαστεί

O ρώσος υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, μιλώντας στην Deutsche Welle, αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στις στρατιωτικές επιτυχίες των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Συρία.
Παρότι, η ένταση των επιχειρήσεων της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας έχει κοπάσει, οι ρωσικές δυνάμεις παραμένουν στην Συρία, και σύμφωνα με τον υποστράτηγο και εκπρόσωπο τύπου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Ιγκόρ Κονασένκοφ, θα παραμείνουν εκεί για όσο καιρό χρειαστεί.


«Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι συμμετέχουν στην προετοιμασία στρατιωτικών επιχειρήσεων, όπως αυτή για την απελευθέρωση της Παλμύρας και άλλων μεγάλων περιοχών από τα χέρια του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε στην DW και πρόσθεσε πως «τα ρωσικά αεροσκάφη παραμένουν στην αεροπορική βάση του Χμέιμιμ. Έχουμε εκεί όσα χρειαζόμαστε. Πρόκειται για μοντέρνα αεροσκάφη και ελικόπτερα που πραγματοποιούν ακόμη και σήμερα αρκετές επεμβάσεις. Ο στόχος τους είναι ομάδες τρομοκρατών».
Αναφορικά με το Χαλέπι, ο Ιγκόρ Κονασένκοφ έκανε λόγο για «προβληματική» κατάσταση, όπου «βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 1.000 βαριά οπλισμένοι μαχητές, κυρίως από την (ισλαμιστική) ομάδα Jabhat al-Nusra. Διαθέτουν βαριά όπλα, πολλά τεθωρακισμένα και άρματα μάχης».

Εν τω μεταξύ, στις 13 Απριλίου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην μεσανατολική χώρα. Πάρα ταύτα η διεξαγωγή προεκλογικού αγώνα εν μέσω πολέμου είναι πολύ δύσκολη. Όπως αναφέρει ο Κονασένκοφ, «είναι δύσκολο να πει κανείς αν η Συρία είναι έτοιμη ή όχι για τις εκλογές. (…) Για τα ευρωπαϊκά δεδομένα δεν είναι. Όμως πρέπει κάποια στιγμή να γίνει η αρχή. Να ξεκινήσει κάτι», σημείωσε ο ρώσος υποστράτηγος, διευκρινίζοντας ότι «αυτό το κάτι πρέπει να είναι η πολιτική διαδικασία». 




Πηγή:
prisonplanet.gr