Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Το ποτάμι των αγανακτισμένων. Χθες Παρίσι, σήμερα Μαδρίτη, αύριο; (ΦΩΤΟ)

Όχι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες, είπαν χιλιάδες Ισπανοί που διαδήλωσαν  στην Μαδρίτη ζητώντας " ψωμί, δουλειά, στέγη".
'Ενα μήνα πριν τις εκλογές, οι Ισπανοί  συγκεντρώθηκαν στην Πουέρτα ντε Σολ για να κάνουν φανερή την αγανάκτησή τους, κρατώντας ένα πανό που έγραφε: "Για την δημοκρατική εξέγερση των λαών της Ευρώπης, κυριαρχία, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη».
Ένα μήνα πρις τις εκλογές,  οι Ισπανοί πιστεύουν ότι  όποια και να είναι η επόμενη κυβέρνηση της Ισπανίας, θα έρθει ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα τη στιγμή μάλιστα που σήμερα ένας στους πέντε Ισπανούς, ζει στο όριο της φτώχειας  με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 8.011 ευρώ.


Η σημερινή ήταν μια "πορεία αξιοπρέπειας" σαν κι αυτές που άρχισαν να γίνονται στην  Μαδρίτη τον Μάρτιο του 2014 με τεράστια συμμετοχή κόσμου.
Στην σημερινή πορεία , 125 πολιτικές , συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις απηύθυναν κάλεσμα  σε αγανακτισμένους πολίτες από την  Σεβίλλη μέχρι τη Βαρκελώνη.
"Παππούδες φτωχοί, παιδιά υποθηκευμένα, εγγόνια άνεργα". Αυτό το πλακάτ κρατούσε ο  συνταξιούχος μηχανικός Φεδόρ Ασουάρ στα 81 του χρόνια,  που συμμετείχε στην πορεία  για να υπερασπιστεί τη μικρή του σύνταξη και να πει στοπ στις περικοπές σε υγεία και παιδεία.






Πηγή:
enallaktikos.gr