Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας David Cameron (Βίντεο)

Την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού ανακοίνωσε 1,5 ώρα μετά το οριστικό αποτέλεσμα της νίκης του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα ο David Cameron.


Κάμερον: Έδωσα τη μάχη με την ψυχή μου
Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει με νέο πρωθυπουργό, για να προχωρήσιε με την εφαρμογή του άρθρου 50 της Συνθήκης της ΕΕ. Η επιλογή του βρετανικου λαού θα πρέπει να γίνει σεβαστή κι όσοι βρίσκονται στην άλλη μεριά, να κάνουν ό,τι μπορούν, για να διασφαλιστεί αυτή η επιλογή.

Παραίτηση Κάμερον μετά την ήττα
Πρέπει να ετοιμαστούμε για τη διαπραγμάτευση με την ΕΕ. Θα πρέπει να υπάρχει μία αποφασισμένη ηγεσία. Είμαι περήφανος που υπήρξα πρωθυπουργός της Βρετανίας τα τελευταία έξι χρόνια.Ο βρετανικός λαός έκανε μία ξεκάθαρη επιλογή και έτσι εκτιμώ,ότι η χώρα απαιτεί μία νέα ηγεσία. Δεν πιστέυω ότι είναι σωστό για μένα να παραμείνω, για να οδηγήσω τη χώρα στη νέα μέρα

Κάμερον: Καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα
Πρέπει να είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι στη χώρα μας εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους για τις σημαντικές αποφάσιες. Ο βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της αποχώρης και η επιθυμία τους πρέπει να γίνει σεβαστή. Επιτρέψτε μου να συγχαρώ όσους συμμετείχαν στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης. Δεν ήταν μία απόφαση που ελήφθη επιπόλαια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με το αποτέλεσμα. Η οικονομία της Βρετανίας παραμένει ισχυρή. Δεν θα υπάρχουν άμεσες αλλαγές στις συνθήκες της ζωής των Βρετανών που ζουν εκτός.







Πηγή:
e-daily.gr