Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Η Τουρκία προανήγγειλε την επ΄ αόριστον κατοχή της Β. Συρίας - «Θα μείνουμε μέχρι να φύγει και ο τελευταίος τρομοκράτης»

ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ : Ο ΡΩΣΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Την επ΄ αόριστο κατοχή της βόρειας Συρίας προανήγγειλε ουσιαστικά σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Binali Yıldırım μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε από κοινού με τον βούλγαρο ομόλογό του Boyko Borissov στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Yıldırım ανέφερε πως τα τουρκικά στρατεύματα θα φύγουν από την Συρία όταν και ο τελευταίος τρομοκράτης εγκαταλείψει την περιοχή.


«Προστατεύουμε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και την ενότητα της Συρίας», είπε πιο συγκεκριμένα για να συνεχίσει: «Ο Στρατός μας θα συνεχίσει την επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη” μέχρι οι τρομοκράτες εγκαταλείψουν εντελώς την περιοχή» ενώ πρόσθεσε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προσφέρουν υποστήριξη σε εφόδια και πυρομαχικά στον FSA προστατεύοντας τα σύνορα της χώρας.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως καμιά «τρομοκρατική οργάνωση δεν πρόκειται να κρατήσει την Τουρκία όμηρο» και πως «η αδελφότητα δεν πρόκειται να υποστεί καμιά ζημιά».
«Ας γνωρίζει το τουρκικό έθνος ότι βρισκόμαστε σε ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον των τρομοκρατών, και όπως είχε πει ο Κεμάλ Ατατούρκ κατά την διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας “ή ανεξαρτησία ή θάνατος”», σημείωσε ο τούρκος πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι η κατάλληλη απάντηση θα δοθεί στους μοχθηρούς αυτούς ανθρώπους.
Στο μεταξύ εμπλοκή φαίνεται να σημειώθηκε στην εξομάλυνση των σχέσεων Ρωσίας και Τουρκίας σε στρατιωτικό επίπεδο μετά την αναβολή της συνάντησης του αρχηγού του ρωσικού γενικού επιτελείου στρατηγού Valery Gerasimov και του Τούρκου ομολόγου του στρατηγού Hulusi Akar η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή στην Άγκυρα. Οι συνομιλίες ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν στιε 11 σήμερα το πρωί.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu «Πηγές στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λένε πως η προγραμματισμένη επίσκεψη Gerasimov μαζί με το επιτελείο στην Άγκυρα και η συνάντηση του με τον Τούρκο αρχηγό του γενικού επιτελείου αναβλήθηκε», χωρίς να δοθούν περαιτέρω εξηγήσεις.



του Πάνου Σπαγόπουλου



Πηγή:
pronews.gr