Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ρωσικά πλοία «περικυκλώσανε» την Κύπρο υλοποιώντας αεροναυτικές ασκήσεις και δεσμεύοντας περιοχές μέχρι το Καστελόριζο

Τεραστίων διαστάσεων ρωσική ναυτική δραστηριότητα υλοποιείται από χθες το πρωί  πέριξ της Μεγαλονήσου, από  πολεμικά πλοία και αεροσκάφη  ενώ έχουν εκδοθεί τέσσερις διαφορετικές (ΝΟΤΑΜ) για αντίστοιχες θαλάσσιες περιοχές για τον σκοπό αυτό, αναφέρει ο κυπριακός τύπος.
Συγκεκριμένα, δυτικά και νοτιοδυτικά της Κύπρου πραγματοποιούνται ρωσικές ναυτικές ασκήσεις , οι οποίες θα ολοκληρωθούν το ερχόμενο Σάββατο.


Έχουν δεσμευτεί για τον σκοπό αυτόν περιοχές του FIR  μέχρι ύψος 6.600 ποδών.  Nοτιοανατολικά της Κύπρου κατά μήκος των ακτών της Συρίας και εντός του FIR Λευκωσίας έχουν  επίσης  απαγορευτεί οι χαμηλές διελεύσεις αεροσκαφών από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο.
Σε περιοχή μεταξύ των δυτικών ακτών της Κύπρου και των τουρκικών ακτών μέχρι και το Καστελόριζο, η Ρωσία έχει δεσμεύσει ζώνη για ναυτικές ασκήσεις με τη χρήση πυραύλων , αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των κυπριακών αρχών.


Πρόκειται για επιβεβαίωση  του άρθρου μας στο Pentapostagma.gr με τίτλο (EKTAKTO! Ο Πούτιν ετοιμάζεται για εισβολή; Η Ρωσία θα διεξάγει ναυτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο !).
Ο στολίσκος περιλαμβάνει Φρεγάτες εξοπλισμένες με τους τρομερούς πυραύλους τύπου cruise  Kalibr-ΝΚ , με οκτώ πυραύλους η καθεμία . Τα πλοία αυτά θα δοκιμάσουν την ναυτική ικανότητά της Μόσχας να εξαπολύει αποβατικές επιχειρήσεις από την θάλασσα, επί  οποιαδήποτε εχθρικού εδάφους .
Επίσης τονίζεται ότι η άσκηση έχει  προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τα τέλη του μήνα , στην γύρω περιοχή , και συμπίπτει με τα παιχνίδια πολέμου του Κρεμλίνου στη Μαύρη Θάλασσα.
Στις ασκήσεις αυτές συμμετέχουν  πολεμικά πλοία ελικόπτερα  MI-8 και Ka-27PS,  υποβρύχια και θα πραγματοποιήσουν  και ασκήσεις αναχαίτισης   «σαμποτέρ», σύμφωνα με  δήλωση Ρώσου ανωτέρου αξιωματικού.
Αυτήν την στιγμή έχει πάρει φωτιά  από τα ρωσικά πολεμικά πλοία περιοχή ανοικτά του κόλπου της Αμμόχωστου σε περιοχή που βρίσκεται στο μέσο των ακτών Κύπρου και Συρίας. Κλειστή για στρατιωτικές ασκήσεις είναι μέχρι το τέλος του μήνα και θαλάσσια ζώνη κοντά στο Κάβο Γκρέκο.


Ταυτόχρονα, εντός του FIR Λευκωσίας και ανοικτά των ακτών του Λιβάνου, διεξάγονται ασκήσεις από την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο.
Είπαμε από την ιστοσελίδα μας ότι η ρωσική παρουσία στην Συρία θα είναι μόνιμη και θα αφορά την παρουσία του ρωσικού στόλου Μεσογείου , ο οποίος θα «σουλατσάρει», πλέον μόνιμα στην Μεσόγειο αντικαθιστώντας τον 6ο αμερικανικό στόλο.
Επίσης η Κίνα θα αποστείλει και αυτή μονάδες επιφανείας και υποβρύχια στην ίδια περιοχή  για να διαφυλαχθούν τα τεράστια πλέον συμφέροντα της στο λιμένα του Πειραιά.
Στην «γωνία» αναμένει η Αίγυπτος και ενδεχομένως και άλλες χώρες. Το  ζήτημα όμως είναι τι αναμένουμε εμείς ως έθνος  και ειδικά εδώ που μας κατάντησαν οι «άπληστοι» δυτικοί .
Με πληροφορίες από philenews.com




Πηγή:
pentapostagma.gr