Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Αιγύπτιοι αξιωματικοί του στρατού πολεμούν στο πλευρό του συριακού στρατού κατά των τζιχαντιστών στην Συρία

Αιγύπτιοι στρατιωτικοί και πιλότο έφτασαν πρόσφατα στη Συρία, προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση της Συρίας στον πόλεμο κατά των τρομοκρατών, σύμφωνα με διάφορες αναφορές μέσων ενημέρωσης.

Η Αίγυπτος φέρεται να απέστειλε αρχικά τουλάχιστον 18 πιλότους ελικοπτέρων στη αεροπορική βάση Χάμα για να συμμετέχουν σε κοινές αιγυπτο-συριακές επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών.

Υπάρχουν επίσης αναφορές, για τουλάχιστον τέσσερις ανώτερους Αιγύπτιους αξιωματικούς οι οποίοι δρουν στη Συρία, ενώ δύο στρατηγοί έχουν φέρεται να σχεδιάζουν και να συμμετέχουν μαζί με τους Σύρους ομόλογους τους στο Αρχηγείο του συριακού στρατού στη Δαμασκό , υλοποιώντας και περιοδείες σε διάφορα μέτωπα, δεδομένου ότι έφτασαν πριν από ένα μήνα στην χώρα.

Σε αυτούς πρέπει να προσθέσουμε και την παρουσία αιγυπτιακών μαχητικών αεροσκαφών σε επιχειρήσεις εναντίον του ISIS, .

Οι νέες πληροφορίες αναφέρθηκαν από διάφορες πηγές , τονίζουν για τις συναντήσεις ασφάλειας υψηλού επιπέδου μεταξύ της Αιγύπτου και της Δαμασκού . Συριακές πηγές αναμένουν ότι ο αιγυπτιακός στρατός θα επεκτείνει τη συμμετοχή του στον συριακό πόλεμο στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.

Στις 22 Νοεμβρίου 2016, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdul-Fattah al-Sisi , δήλωσε σε συνέντευξή του στο κανάλι RTP της Πορτογαλίας ότι το Κάιρο θα στηρίξει τον συριακό εθνικό στρατό στη μάχη της κατά των τρομοκρατών.

«Η Συρία έχει εδώ και πέντε χρόνια υποστεί μια βαθιά κρίση. Η στάση μας είναι ότι σεβόμαστε τη βούληση του συριακού λαού », τόνισε ο Αιγύπτιος πρόεδρος προσθέτοντας ότι η πολιτική διευθέτηση θα είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση της σύγκρουσης.

Νωρίτερα, τον Νοέμβριο, έγινε γνωστό ότι μια ομάδα Αιγυπτίων αξιωματικών είχε φτάσει στη Συρία, προκειμένου να μάθει τους τρόπους δράσης από Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους που είναι ενσωματωμένοι στα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα στις μάχες κατά των τρομοκρατών σε όλη τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2016 ρωσικά αερομεταφερόμενα στρατεύματα έφτασαν στην Αίγυπτο για να συμμετάσχουν σε μια κοινή στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία «Υπερασπιστές της Φιλίας 2016», σηματοδοτώντας την πρώτη ρωσική στρατιωτική παρουσία στην χώρα μετά από πολλά χρόνια.



Πηγή: