Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΑΣΤΡΟΝ ΣΕΙΡΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΣΤΡΟΝ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!!!

Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΟΝ ΑΠΛΑΝΕΣ ΑΣΤΡΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΝΟΣ (Ο ΚΥΩΝ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΟΣ, ΤΟΥ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΛΕΟΝΤΗ)
«ΣΕΙΡΙΟΣ, -Α, -ΟΝ» = Ο ΚΑΙΩΝ, Ο ΚΑΤΑ• ΚΑΙΩΝ, Ο ΘΕΡΜΟΣ, Ο ΦΕΡΩΝ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΥΨΗΛΛΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ.


ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΣΕΙΡΙΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΑΝΣΚΡΙΤΙΚΗ ΛΕΞΗ S UR-A-S, SUR-JA-S
«ΣΕΙΡΙΟΚΑΥΤΟΣ» = Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ Ή ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ
«ΣΕΙΡΗΝΑ» = ΜΥΘΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΣ ΜΕ ΜΟΡΦΗΝ ΑΛΛΟΤΕ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΓΥΝΑΙΚΑΣ-ΠΟΥΛΙ, ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΩΣ : «Η ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΣΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΣΗΜΒΡΙΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΗΣ».
«ΣΕΙΡΙΟΣ» ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ Ο ΉΛΙΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΤΡΩΝ.
ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΩΑ ΕΠΙΤΟΛΗ» ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΉΛΙΟΥ.
«Ο Σείριος είναι το λαμπρότερο άστρο του αστερισμού του Μεγάλου Κυνός και η εώα επιτολή του σ’ αυτή τη χρονική περίοδο είχε συνδεθεί στην αρχαιότητα με τα κυνικά καύματα (τα DIES CANICULARIAE των Λατίνων), δηλαδή με τις θερμότερες ημέρες του έτους, τα οποία καύματα οι αρχαίοι απέδιδαν στην επί πλέον αύξηση της θερμοκρασίας από την υποτιθέμενη προσθήκη της ακτινοβολίας του Σείριου στην ακτινοβολία του Ήλιου».— Μάνος Δανέζης & Στράτος Θεοδοσίου
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ, Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ, ΕΤΣΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ, ΑΡΧΙΖΕ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΙΡΙΟΣ:

ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΤΩΠΗΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΔΕΣΠΟΖΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ E ΔΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ, ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ, ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ, ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΘΕΪΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΡΟΝ E ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ.
«ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ "Β" ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΟΡΙΑΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ "Α" ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ E. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΑΝΑΤΟΛΗ-ΔΥΣΗ-ΖΕΝΙΘ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ "Β", ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΑΤΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ "Α" ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ.»

ΑΣΤΡΟΝ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ:

ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΜΕ 8,16 ΚΑΙ 32 ΑΚΤΙΝΕΣ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ.
ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ, ΤΟ 1977, ΕΦΕΡΑΝ ΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΤΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΗΣΑΥΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΚΕΚΟΣΜΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ 16ΚΤΙΝΟ ΑΣΤΡΟΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΕΛΑΣΜΑΤΑ ΜΕ 8ΚΤΙΝΑ ΑΣΤΕΡΙΑ.
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΛΥΝ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, ΑΝΑΔΥΟΝΤΑΙ ΨΗΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΥΣΑΝΑΓΝΩΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ, ΕΝΑ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΈΣΠΕΡΟΣ, ΘΕΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΑΒΕΙΡΩΝ, ΤΗΣ ΊΣΙΔΑΣ, ΤΟΥ ΜΙΘΡΑ..
ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΕΠΕΔΡΑΣΕ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ΕΙΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΟΠΩΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ, ΑΣΣΥΡΙΩΝ, ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ, ΒΑΒΥΛΩΝΙΩΝ, ΕΤΡΟΥΣΚΩΝ, ΡΩΜΑΙΩΝ.
Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ» ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΑΜΕΣΑ Η ΕΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΕΣ ΟΠΩΣ: ΤΡΙΠΛΗ ΕΚΑΤΗ, ΚΥΒΕΛΗ, ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ΙΣΙΔΑ, ΙΣΤΑΡ, ΔΙΟΝΥΣΟ, ΠΑΝΑ, ΩΚΕΑΝΟ, ΚΑΒΕΙΡΟΥΣ, ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΥΣ (ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΒΕΙΡΟΥΣ), ΉΦΑΙΣΤΟ, ΉΡΑ, ΗΡΑΚΛΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΟΨΗ (ΟΥΡΑΝΙΟ Η ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ), ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΆΜΜΩΝΑ-ΔΙΑ, ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ Κ.ΛΠ.
ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟΝ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ, ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ ΡΟΛΟ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΟΜΕΝΗΝ ΕΠΟΧΗΝ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΖΕΥΓΑΡΑ
ΠΗΓΕΣ:
el.wikipedia.org
pitharipandoras.blogspot.gr
enneaetifotos.blogspot.gr
metafysiko.gr

Πηγή:
Βασιλική Ζευγαρά
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ