Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΚΙΜ: Καλύτερα Τραμπ παρά Χίλαρι! Περιμένουμε να σεβαστεί την Εθνική μας ανεξαρτησία

ΛΑΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΡΑΜΠ
Η κυβέρνηση της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας από μήνες άφησε να εννοηθεί ότι προτιμάει τον Τραμπ από την Κλίντον, αλλά ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν επηρεάζει την εξέλιξη του αμυντικού πυρηνικού προγράμματος της χώρας.

Ζήτησε από τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ να σταθεί στο ύψος της μεγάλης δύναμης των ΗΠΑ, να σεβαστεί την εθνική ανεξαρτησία της Λ.Δ.Κορέας και να μην εμπλέξει την ανθρωπότητα σε πυρηνικές συγκρούσεις στην κορεατική χερσόνησο.


Η Πιονγκγιάνγκ επέκρινε την επιθετικότητα της κυβέρνησης Ομπάμα και προέκρινε την ειρηνική προσέγγιση ως την καλύτερη μέθοδο για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει τη θέλησή του να επισκεφτεί την Πιονγκγιάνγκ για να βελτιώσει τις βορειοκορεατικο-αμερικανικές σχέσεις. Μένει να το πράξει, εφόσον συναινέσει η κυβέρνηση Κιμ. Πάντως υπενθυμίζουμε ότι ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Τζίμυ Κάρτερ έχει επισκεφτεί την Πιονγκγιάνγκ.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι τα δυτικά μέσα ως τώρα δαιμονοποιούν τη Λαοκρατική Κορέα και τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν. Αυτό βρίσκει απήχηση και σε πολλούς Έλληνες. Εμείς τονίζουμε ότι η δυτική κι η ελλαδική προπαγάνδα δεν βασίζονται σε αληθινά στοιχεία επίσημων ερευνών αλλά σε αμφισβητούμενες φήμες.


Αυτό που ενοχλεί τους δυτικούς είναι ότι η Βόρεια Κορέα είναι στενή σύμμαχος της Κίνας και της Ρωσίας, και προστατεύει ως πυρηνική ασπίδα τη σινορωσική συμμαχία από τα νατοϊκά στρατεύματα που παραμονεύουν στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Επίσης, οι Βορειοκορεάτες είναι ενεργά στο πλευρό του Άσαντ στη Συρία.




Πηγή:
grothia.gr