Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Θεός στη Γη - Υπέρ Απολλώνιου Τυανέως Λόγος.

Απολλώνιος Τυανεύς, Θεός στη Γη

Υπέρ Απολλώνιου Τυανέως Λόγος.
Απάντηση στις χριστιανικές συκοφαντίες.
Γεράσιμος Καλογεράκης


(ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΒΙΒΛΙΟ).
Το βιβλίο περιγράφει την ιστορία του Απολλώνιου, του ιδανικού θείου ανδρός.
Ήταν φορέας της θεϊκής σοφίας, εκφραστής της αποκάλυψης του θεού, θρησκευτικός μεταρρυθμιστής, κοινωνικός αναμορφωτής, θαυματουργός, ημίθεος, ιεροφάντης του Ασκληπιού, που σαν υποδειγματικός ασκητής απείχε των αφροδισίων.
Ο Απολλώνιος αργότερα χαρακτηρίστηκε από την εκκλησία «Χριστός των παγανιστών».



ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ

Όλος αυτός ο ιερός θίασος παραμένει πάντα ίδιος. Απαρτίζεται από ανθρώπους αμφίβολης ηθικής, που αρνούνται τη φυσιολογική ζωή και μάχονται την ιστορία και τη λογική και μοιάζουν με αυτούς που δημιούργησαν την ψεύτικη εικόνα του Απολλώνιου του Τυανέα.
Ο Απολλώνιος ήταν και είναι η μόνη ιστορική προσωπικότητα σύγχρονη του Χριστού, που υπερέχει αυτού, μπορεί να αντιπαραβληθεί μαζί του και να προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στη θρησκεία των οραμάτων, των ονείρων και των ψεμάτων.
Αντικατέστησαν τον Απολλώνιο με τον Χριστό, τον οποίον παρουσίασαν σαν γιο θεού και σωτήρα του κόσμου, τον οποίον όχι μόνο δεν έσωσε αλλά τον έκανε χειρότερο, αφού επικράτησε το κακό και εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, γιατί δεν τον πίστεψαν σαν θεό. Η αποτυχία δεν είναι ιδιότητα του θεού αλλά των ανθρώπων. Η σωτηρία απέτυχε παταγωδώς, και ο θεός οφείλει να παραιτηθεί από τη θέση του. Το παραμύθι της δευτέρας παρουσίας έπαψε να μας ικανοποιεί, αφού και την πρώτη παρουσία δεν τη βεβαιώνει κανένας ιστορικός. Όλοι οι αρχαίοι ιστορικοί και φιλόσοφοι ήταν τόσο τυφλωμένοι και αναίσθητοι, που δεν κατάλαβαν ότι ήρθε ο γιος του θεού στη γη και έκανε ψυχαγωγική εκδρομή με σκοπό τη σωτηρία της;

  Η βιογραφία του Απολλώνιου Τυανέα, όπως την ιστορεί ο Φιλόστρατος, δείχνει ένα ηθικότερο και ηρωικότερο τρόπο ζωής, και δημιουργεί αισθήματα συμπάθειας για τη ζωή και το έργο του. Ο Απολλώνιος Τυανέας στους περισσότερους Έλληνες είναι άγνωστος, γιατί είναι θύμα συκοφαντίας της χριστιανικής εκκλησίας. Μια συκοφαντία που ξεκίνησε χωρίς λόγο και συσκότισε την αλήθεια, παραμορφώνοντας την προσωπικότητά του. Η ιστορία τον αγνόησε επιδεικτικά και έμεινε αφανής, άγνωστος και ξεχασμένος.
Η ιστορική διαδρομή της χριστιανικής εκκλησίας απέδειξε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο εργαστήριο ύβρεων, πλαστογράφησης της ιστορίας, κατασυκοφάντησης των Ελλήνων, αφανισμού της Ελληνικής γραμματείας και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης αμάθειας, με τις απάτες των αγίων λειψάνων και των τεχνητών θαυμάτων.
Το ιερατείο παρουσιάζεται σαν αυτόκλητος μεσίτης μεταξύ των ανθρώπων και του θεού, σαν οικονομικός εισπράκτορας και σύμβουλος του θεού, σαν ληστής του ποιμνίου, σαν διαρκής άρνηση της αλήθειας και της λογικής, σαν δημιουργός και ο δάσκαλος της απιστίας, σαν σπορέας της απάτης και της πλάνης. Αποδείχτηκε ο αδηφάγος κυνηγός του χρήματος, το οποίο λατρεύει για θεό, και το ονόμασε «ιδιοκτησία των φτωχών».
Η διαφθορά, η φιλαργυρία, η πλεονεξία, η απληστία, η αρπαγή, το μίσος, η βαναυσότητα, η σπατάλη, η ποταπότητα και η αδιαντροπιά της εκκλησίας, την έκαναν οικονομικό κολοσσό και τον Χριστό, τον γιο του μαραγκού, ζάπλουτο κτηματία.
Έτσι ξεγυμνώθηκε τελείως από τη δήθεν θεϊκή αποστολή της και έγινε η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής φανταστικών αγίων, κατασκευής ιερών λειψάνων, θαυμάτων, μαρτύρων και ψεμάτων.
Όταν έγινε εξουσία εκμεταλλεύτηκε το ποίμνιό της με τούρκικα φιρμάνια και προνόμια, με εξοργιστικές νομοθεσίες και ιερές απάτες, με την πυρά της ιεράς εξέτασης και τις γκιλοτίνες του μεσαίωνα, και κυριάρχησε απόλυτα.
Τα χίλια εφτακόσια χρόνια που μεσολάβησαν από την εμφάνιση της μισάνθρωπης ασιατικής θρησκείας, έχουν χαρακτηριστεί σαν η σκοτεινότερη περίοδος της ανθρώπινης ιστορίας που δεν έχει προηγούμενο. Είναι η μόνη θρησκεία που ονομάστηκε θεόπνευστη και ξερίζωσε όλες τις άλλες θρησκείες δια πυρός και σιδήρου ενώ ευαγγελίζεται την αγάπη προς τον πλησίον.
Στις μέρες μας το θρησκευτικό παραμύθι άρχισε να παρακμάζει, η τυφλή υπακοή στο δόγμα εκφυλίστηκε, η θρησκευτική μισαλλοδοξία καταλάγιασε και η εκκλησία απελπισμένη τώρα, επινόησε την τρομολαγνεία του δωδεκαθεϊσμού και της ειδωλολατρίας για να διατηρήσει
το ποίμνιο της συσπειρωμένο».


Πηγή:
Grigoris Makrinitsas
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ