Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Πρόεδρος Φιλιππίνων Ντουτέρτε: Πέταξα απαγωγέα από ελικόπτερο, θα κάνω το ίδιο με τους διεφθαρμένους!

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte έχει πει ότι κάποτε έριξε έναν απαγωγέα από ένα ελικόπτερο όταν ήταν δήμαρχος της νότιας πόλης Νταβάο, προσθέτοντας ότι θα επιβάλει την ίδια τιμωρία για διεφθαρμένους αξιωματούχους και πολιτικούς.
“Αν είστε διεφθαρμένοι, εγώ θα σας βάλω σε ένα ελικόπτερο και θα σας πετάξω εν ώρα πτήσης κάτω στο δρόμο ” είπε ο γίγαντας Ντουτέρτ, όπως αναφέρεται από την εφημερίδα Φιλιππίνων Αστέρων.


«Το έχω κάνει πριν, γιατί να μην το κάνω και πάλι;”

Ο Duterte πρόσθεσε ότι η εκστρατεία του κατά της διαφθοράς, όπως η εκστρατεία κατά του εμπορίου ναρκωτικών, θα πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του.
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνλων έδινε μια ομιλία στην επαρχία Camarines Sur κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, σε περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα Νίνα. Ο τυφώνας συγκλόνισε την περιοχή την Κυριακή, φέρνοντας ισχυρούς ανέμους, έντονες βροχοπτώσεις και κόβοντας την εξουσία. Χιλιάδες στην παράκτια χωριά της περιοχής αναγκάστηκαν να εκκενώσουν.
Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, Duterte είπε ο ίδιος σκότωσε εγκληματίες κατά τη διάρκεια του χρόνου του ως δήμαρχος του Νταβάο, λέγοντας ότι περιπολούσε ο ίδιος τους δρόμους πάνω στην μοτοσικλέτα του!
Σχεδόν κάθε ομιλία του ο Duterte γινεται πρωτοσέλιδο των εφημερίδων. Τον Οκτώβριο, είπε ότι ο Ομπάμα, τον οποίο έχει ήδη δημοσίως ονομάσει ως “π…ας γιο,” θα πρέπει “να πάει στην κόλαση.” Έχει επίσης υποσχεθεί ότι θα «ταπεινώνει» το ΟΗΕ, την ΕΕ και τους εκπροσώπους της Αμερικής σε περίπτωση που συνεχίσουν να εναντιώνονται στον πόλεμό του κατά των ναρκωτικών.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας,ο Duterte παραδέχθηκε ότι είναι πίσω από την Νταβάο Death Squad, μια ομάδα που ήταν υπεύθυνη για τους θανάτους εκατοντάδων εγκληματιών και εμπόρων ναρκωτικών, ενώ ο ίδιος ήταν ο δήμαρχος της Davao.
Η Εθνική Αστυνομία των Φιλιππίνων(PNP) έδωσε στατιστικά στοιχεία φαίνεται που δείχνουν ότι πάνω από 3.800 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί απο τότε που Duterte ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Ιούλιο.

Τον Νοέμβριο,ο Duterte επιτέθηκε στους ευρωπαϊους δικηγόρους, λέγοντας ότι έχουν «εγκεφάλο σαν ένα μπιζέλι», ενώ ισχυρίζεται ότι τα Δυτικά δικαστήρια είναι «μ..λακίες”.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ RT



Πηγή:
grothia.gr