Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Έτος Μηδέν - Το μυστήριο με το ημερολόγιο που επικρατεί.

Το μυστήριο με το ημερολόγιο που επικρατεί.

Το 45 π.χ - από τον Ιούλιο Καίσαρ – καθιερώθηκε το Ιουλιανό ημερολόγιο ενώ ακολούθησε το Γρηγοριανό ημερολόγιο το οποίο εμπνεύστηκαν από το 325 μ.χ στην Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο, αλλά εφαρμόστηκε τελικά το 1582 από τον Πάπα Γρηγόριο ΙΙ.
Το εβραϊκό ημερολόγιο άλλαξε όψη το 359 μ.χ κι έχει την μορφή που επικρατεί σήμερα και πολλές τις ταυτίσεις του … με το Ιουλιανό ημερολόγιο. Σύμπτωση; 

Το παράξενο είναι πως το Ιουλιανό ημερολόγιο έθεσε ως βάση του την ημερομηνία γέννησης του Ιησού, ενώ γι αυτόν έλαβαν γνώση οι Ρωμαίοι 33 χρόνια μετά από την γέννησή του.
Τούτο το γεγονός μας προδίδει πως ο Ιούλιος Καίσαρ έχει τα προσόντα να δηλωθεί ως προφήτης (κάτι που δεν έχει αναφερθεί ποτέ) καθώς τοποθέτησε ως βάση του ημερολογίου του, την γέννηση του Χριστού…. 79 χρόνια πριν γνωρίσει η Ρώμη την ύπαρξη του Μεσσία. 

Ας μας πει κάποιος λοιπόν… ήταν ή δεν ήταν προφήτης του Χριστιανισμού ο Ιούλιος Καίσαρ;
Ας μας πουν οι γνώστες… ποιό παραμύθι παίζει και γι αυτήν την περίπτωση; 

Κι επιτέλους πότε θα πρέπει να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, ώστε να γνωρίζουμε πως ζούμε το Έτος Μηδέν, καθώς ο χρόνος και ο τόπος (με την μετατόπιση του κάθετου μεσημβρινού στο Γκρήνουιτς το 1675) του πλανήτη έχουν παραποιηθεί από το 350 μ.χ και μετά.

Η ιστορία προσφέρθηκε από συγκεκριμένους και προωθήθηκε ως παγκόσμια ιστορία, από τους ίδιους προς όλο τον πλανήτη, από το 1200 περίπου.
Πού - αποκλειστικά - ζούσαν οι ιστορικοί και οι γραμματικοί εκείνη την χρονική περίοδο;
Για ποιά Ελληνική γλώσσα μας μιλούν πως επικρατούσε στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία … όταν τα πάντα εκείνης της περιόδου ήταν γραμμένα στην Αραμαϊκή κι αργότερα μεταφέρθηκαν στην Λατινική γλώσσα;
Έχουν ή δεν έχουν ακόμα χειρόγραφα στα Αραμαϊκά τα Ελληνικά μοναστήρια;

Γιατί όλα τα ιστορικά βιβλία έχουν ως πηγές τους Ευρωπαίους συγγραφείς, αφού εκείνοι έμαθαν τα πάντα από ανθρώπους της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, οι οποίοι (ισχυρίζονται όλοι οι Έλληνες ιστορικοί) μιλούσαν κι έγραφαν στην Ελληνική γλώσσα; 

Γιατί το πρώτο χέρι για την πληροφόρηση των Ελλήνων σχετικά με την ιστορία τους είναι στην Λατινική γλώσσα κι από τους Ευρωπαίους;

Επιτέλους ας δοθεί λίγο φως σε όλες αυτές τις σκοτεινές πλευρές της Ιστορίας μας.
Ας απαντηθούν από τους γνώστες αυτά τα ερωτήματα αλλά κι ένα σορό άλλα, τα οποία κρατούν καλά μέσα στο σκοτάδι.
Φίλες και φίλοι μου ζούμε στο Έτος Μηδέν και το βιβλίο με τίτλο «Έτος Μηδέν» εκθέτει πολλά ανομολόγητα στους πολλούς, αλλά πάντα γνωστά σε ελάχιστους, οι οποίοι σιωπούν συνωμοτικά.
Χαράλαμπος Μπάστας 
Συγγραφέας κι ερευνητής.


Πηγή: