Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ - ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ

- Στη σκοτεινή χώρα την «Εσπερίδα» που βρίσκεται στην άκρη του κόσμου, εκεί που δύει ο ήλιος, εκεί τελούνται τα μυστήρια του άστρου της ζωής, του Σειρίου. Ο Σείριος είναι ο «Αρχηγός του ουράνιου πλήθους», το σύμβολο της παγκόσμιας ψυχής και το αείζωον πυρ.Σε πανάρχαιες εποχές, ο Ηρακλής μυήθηκε στα ουράνια μυστήρια του Άδη και των Ηλυσίων Πεδίων του Σειρίου, που γινόταν στη μακρινή Εσπερία. Ήταν η εποχή που έφερε τα Χρυσά Μήλα των Εσπερίδων, σαν αδιάψευστη απόδειξη ότι κατέκτησε την υπέρτατη μύηση και την αθανασία.


Στα απρόσιτα από τους ανθρώπους όρη της Εσπερίας, υπάρχουν υπόγειες πόλεις που δέχονται όλους τους μυημένους του κόσμου που θέλουν να κατακτήσουν την αθανασία. Η ιερότερη πόλη όλων είναι η πόλη της «Ουράνιας Ευδαιμονίας», που είναι χτισμένη σε νησί υπόγειας λίμνης. Εκεί βρίσκεται «Ο Κήπος των Ουρανών» στον οποίον τελούνται τα μυστήρια του Σειρίου. Αλίμονο σε όποιον αποτύχει, γιατί πρέπει να θανατωθεί ώστε να μην διαρρεύσουν στους αμύητους αυτά που είδε.Ο Ηρακλής πέρασε τις δώδεκα πύλες της γνώσης της ουράνιας πραγματικότητας, τους αστερισμούς του Ζωδιακού, και σαν ισότιμος των θεών ανέβηκε στον ουράνιο Όλυμπο του Σειρίου.Τα μήλα των Εσπερίδων κρυπτογραφούν ουράνια μυστικά των άστρων που φυλάσσονται στον «Κήπο των Ουρανών» και είναι απλησίαστα από τους βεβηλους αμυητους.
Ο Ηρακλής Ελευθέρωσε τον εαυτό του με τον εξαγνισμό και την αυτοθυσία, υπηρετώντας με αγάπη τους συνανθρώπους του. Βρήκε τη σωστή λύση και πέτυχε να υψώσει τον υλικό άνθρωπο στον ουρανό. Έτσι ο γιος του ανθρώπου, έγινε γιος του Διός. Η γνώση τον απελευθέρωσε από την αυταπάτη των αισθήσεων και μπόρεσε να νικήσει όλες τις δυσκολίες που έφραζαν τον δρόμο του.Η αλήθεια και οι γνώσεις βρίσκονται μέσα σας. Ψάξτε και θα τις βρείτε για να μπορέσετε να ανεβείτε στους ουρανούς.»

Γεράσιμος Καλογεράκης
Δείτε επίσης:

"ΜΕΓΑΣ ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ"



Πηγή:
Fileas Fong
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ