Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Πούτιν: «Aν επιτεθεί η δύση στη Σερβία είναι σαν να επιτίθεται στους Ρώσους»

Πούτιν: «Aν επιτεθεί η δύση στη Σερβία είναι σαν να επιτίθεται στους Ρώσους»
Τελεσίγραφο δια χειρός Β.Πούτιν σε ΗΠΑ-ΕΕ και λοιπούς «υπαλληλίσκους» τύπου Μοργκερίνι για τα τεκταινόμενα στην Σερβία από το Σάββατο, «τραντάζει» το σκηνικό στα Βαλκάνια και καταδεικνύει ότι έχουμε εισέλθει σε νέες εξελίξεις.



«Αυτό δεν είναι το 1995, ούτε το 1999, η Ρωσία δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον των Σέρβων … Η Σερβία και τη Δημοκρατία των Σέρβων της Βοσνίας μπορoύν να υπολογίζουν στην πλήρη στήριξή μας», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Vladimirovich Πούτιν και το Βελιγράδι πανηγυρίζει!
«Εκείνοι που σχεδιάζουν να επιτεθούν στην Σερβία και στην Σερβοβοσνιακή Δημοκρατία χρειάζεται να ξέρουν ότι είναι σαν να επιτίθενται στην ίδια την Ρωσία ! Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε νέα επίθεση εναντίον των Σέρβων! Βελιγράδι και Μπάνια Λούκα μπορούν να υπολογίζουν στην μέγιστη υποστήριξη της Ρωσικής Ομοσπονδίας!», τάδε έφη….Βλαντίμιρ Βλαντομήροβιτς Πούτιν …πρόεδρος της Ρωσίας , και αρχιστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων .
Αυτό το μήνυμα με αποδέκτες όλους τους Ευρωπαίους , ειδικά Γερμανούς και Αμερικανούς έστειλε αργά χθες το βράδυ ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην σερβική κυβέρνησή μας μετά από την τελευταία μετακίνηση νατοϊκών δυνάμεων στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου .
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι πρόκειται για σαφές και αποφασιστικό μήνυμα του Πούτιν, και όπως μαθαίνουμε, ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε ότι και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τηρεί την ίδια στάση.
Δόθηκε επίσης εντολή από την Μόσχα μέσω της διπλωματικής οδού, και μεταφέρθηκε αυστηρό «μήνυμα» σε Αλβανία και Κροατία.
Το ίδιο τελεσίγραφο-μήνυμα του Πούτιν έχει μεταδοθεί όχι μόνο στο Βελιγράδι και την Μπάνια Λούκα, αλλά και στα Τίρανα και στο Ζάγκρεμπ…ενώ κοινοποίηση στάλθηκε σε Βερολίνο και Βρυξέλλες.
Το μέγα θέμα που «βρωμάει μπαρούτι» είναι ότι οι Ρώσοι απαιτούν …εδώ και τώρα την απομάκρυνση Αλβανών και νατοϊκών δυνάμεων από το Βόρειο Κοσσυφοπεδίου, διότι παραβιάζονται όλες οι συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί για αυτήν την πρώην επαρχία , καθώς όλα είναι στον αέρα.
Τα ευρήματά μας επιβεβαίωσε χθες ο Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος είπε ότι οι δυνάμεις των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου δεν θα πρέπει να είναι παρόντες στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, που κατοικείται αποκλειστικά από τους Σέρβους.
« Αμέσως μετά το περιστατικό με το τρένο το περασμένο Σάββατο είχα συνομιλία με τον υπουργό εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς. Συμφωνήσαμε ότι η άφιξη των αλβανικών ειδικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και η χθεσινή μετακίνηση νατοϊκών δυνάμεων είναι κατάφωρη παραβίαση της ελεύθερης κυκλοφορίας και της συμφωνίας των Βρυξελλών ..», δήλωσε ο Λαβρόφ.
Σερβικές κυβερνητικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ένταση στα Βαλκάνια αυξάνεται δραματικά, και αυτό δεν είναι καλό. Οι Αλβανοί κάνοντας χρήση των αμαξοστοιχιών αποστέλλουν και νέες δυνάμεις στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, αν και δεν υπάρχει κανένας νόμος που να το επιτρέπει αυτό.
Ο Σέρβος αμυντικός αναλυτής Ντράγκομιρ Andjelkovic πιστεύει ότι όλες οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο παραβίασαν το ψήφισμα 1244.
« Σύμφωνα με το έγγραφο, η Σερβία έχει το δικαίωμα να στείλει στρατεύματα στο Κοσσυφοπέδιο, και να παρέμβει για να προστατεύσει τους ομοεθνείς της καθώς δεν θα ήταν παραβίαση του ψηφίσματος. Είναι σαφές ότι η Ρωσία υποστηρίζει την Σερβία και θα είναι έτοιμη για στρατιωτική επέμβαση», λέει Andjelkovic.

Όποιος νομίζει ότι όλα ηρέμησαν στα Βαλκάνια και ειδικά στην ταραγμένη περιοχή των συνόρων Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας…. πλανάται πλάνην οικτράν. Η συνέχεια θα είναι χειρότερη και κυρίως πολεμική από εδώ και στο εξής.




Πηγή:
grothia.gr