Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Δρ. Μουρούτης: Τι γίνεται με το κρέας που τρώτε στον εντερικό σας αυλό;

Συμφωνα με υπολογισμους, στη τυπικη Δυτικη διαιτα «ξεφευγουν περιπου 12 γραμμαρια πρωτεινης απο την διαδικασια της πεψης και οταν φτανει στο κόλον μπορει και μετατρεπεται σε τοξικοτατες ουσιες οπως η αμμωνια και οχι μονο..
Η κατακερματιση της απεπτης ζωικης πρωτεινης ονομαζεται σηψη (putrefaction),ετσι λοιπον ακομη και το ..»λιγο κρεατακι» που τρωτε, δυναται να σαπισει μεσα το παχυ σας εντερο. Και το προβλημα ειναι οτι τα υπο-προιοντα της σηψεως αυτης ειναι επικινδυνα..


Αποτελει μια γενικευμενη αποδοχη πως η ζυμωση των υδατανθρακων οπως και των φυτικων ινων και αμυλου που φτανουν εως το Κολον, εχουν ωφελη εξαιτιας της δημιουργιας βραχειας αλυσης λιπαρων οξεων οπως το butyrate, ενω αντιθετως η ζυμωση της ζωικης πρωτεινης συμβαινει στο χαμηλοτερο τμημα του παχεος εντερου εκει οπου οι υδατανθρακες δεν υφιστανται πλεον και επιφερει δημιουργια τοξικοτατων μεταβολιτων ,εκ του οποιου συμπεραινουμε το ΓΙΑΤΙ εμφανιζεται συχνα στο τμημα τουτο ο ορθοκολικος καρκινος..
Ακομη και στα φυτα υπαρχει ..πρωτεινη ..τι γινεται λοιπον;
Η διαφορα ειναι οτι στη ζωικη πρωτεινη τα βασικα μορια εχουν στο επικεντρο τους θειωδους βασεως αμινοξεα οπως η μεθιονινη, τα οποια μεταβολιζονται σε υδροθειο (hydrogen sulfide) στο παχυ σας εντερο.Το Υδροθειο ειναι το λεγομενο «σαπιο αυγο» στη εξελιξη της γνωστης νοσου του ευερεθιστου κόλον..ή αλλιως ελκωδης κολιτιδας.. το «σαπιο αυγο» μπορει να παραχθει ακομη και απο ανοργανα στοιχει αοπως τα θειωδη αλατα και το διοξειδιο του θειου…τα οποια χρησιμοποιουνται σαν συντηρητικα στα αποξηραμενα φρουτα..και στα διαφορα κρασια ( ρετσινα!!) και αλλα ειδη ..για αυτο η εκλογη απο βιολογικης προελευσης προιοντα εινια σωτηρια σε τουτη τη περιπτωση..!
Ετσι λοιπον εχουμε μια συνεχη ..»μαχη» στο γαστρεντερικο μας αυλο στους κακους και καλους μεταβολιτες της πρωτεινης, τα θειωδη αλατα,υδροθειο και απο την αλλη..τους συμπλοκους υδατανθρακες και φυτικες ινες..Μπορουμε να κοψουμε το κρεας και τα προιοντα του σε ΚΑΘΕ μορφη ..εχουμε ακομη εναν ομορφο λογο και αιτια να το πραξουμε τουτο..σωστα;!
Η πιο απλη τακτικη ειναι ο ενστερνισμος μιας απολυτης φυτοφαγικης διατροφης ,μια σταση και πραξη ζωης που το μεγαλυτερο μερος του πλανητη δεχεται και υιοθετει σε πεισμα των ..»ειδικων» απο τη Δυση και Ανατολη που εμμενουν οτι απαιτειται η βρωση του θνησιμαιου ζωου..
Μου θυμιζουν ολοι τουτοι..τη καθε λογης «εξουσια-κυβερνηση» οι οποιοι εχουν σχιζοειδη εμμονη να ..»σωσουν» το Εθνος ..κατακερματιζοντας οχι μονο την οικονομικη αλλα και συνειδησιακη -υπαρξιακη και ΗΘΙΚΗ μας υποσταση…
Δεν ειναι τυχαιο οτι ο ιδιος ο «ΘΕΟΣ» στη Δημιουργια ειχε θεσπισει την απολυτη Φυτοφαγια ως Τροπο & Σταση Ζωης;!

Τι εδους ανθρωποι θελετε να ειστε και να γινεσθε;!
Ανθρωποι με «εμμονη» στη δικη σας «καλο-κακοπεραση» υγειας,με εμμονη στη προσωπικη και εγωκεντρικη σας εντρυφηση ..ή ανθρωποι με εμμονη για τη Δοξα του Θεου,του πλησιον σας και του τοπου που πατατε τουτα τα χωματα τα ιερα;!
Ο Εχων ωτα..ακουων ..ακουετω..

Με σεβασμο, Κων/νος Μουρουτης



Πηγή:
awakengr.com