Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Assad: NΑΙ στη συνεργασία Ρωσίας ΗΠΑ στη Συρία κατά της τρομοκρατίας.

Ο πρόεδρος Bachar al-Assad δήλωσε ότι η προτεραιότητα οφείλει ν΄αποδοθεί στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο site web του “Yahoo News”, ο al-Assad γνωστοποίησε ότι είναι σύμφωνος με τον πρόεδρο Trump στην αποδιδόμενη προτεραιότητα στην αντιτρομοκρατική μάχη.


Υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ διαφόρων χωρών εκ των οποίων Ρωσία,Ιράν και Συρίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Ο πρόεδρος al-Assad σημείωσε ότι οι ΗΠΑ οφείλουν να συνεργαστούν με τη συριακή κυβέρνηση αν θέλουν ειλικρινά να πολεμήσουν κατά της τρομοκρατίας.

Θα δεχόταν ευνοικά την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία αν οι ΗΠΑ ήταν ειλικρινείς στη μάχη κατά της τρομοκρατίας.
Στο ερώτημα αν υποστηρίζει κάθε συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ Ρωσίας για επίθεση κατά της Daech στη Συρία ο σύριος πρόεδρος τόνισε ότι κάθε συνεργασία σε οποιαδήποτε διαμάχη στον κόσμο όχι μοναδικά στη Συρία έχει ανάγκη από την επαναπροσέγγιση Ρωσίας ΗΠΑ.

Για την εγκατάσταση μιας zone tampon στη Συρία ο πρόεδρος al-Assad ανέφερε ότι η εγκαθίδρυση αυτής της ζώνης δεν θα συμβάλει στην προστασία των συρίων εκτεθειμένων σε κίνδυνο λέγοντας :” αυτό που είναι το πιο πρακτικό είναι η επαναφορά της σταθερότητας και όχι η εγκατάσταση μιας zone tampon”.
Ο πρόεδρος al-Assad υπογράμμισε ότι η πλειοψηφία των συρίων που εκτοπίστηκαν από την χώρα τους θα την ξανακερδίσουν στην περίπτωση ακύρωσης του embargo που επιβλήθηκε κι ανα σταματήσει η υποστήριξη στους τρομοκράτες.
“Ο υψηλός αριθμός των προσφύγων είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή οφειλόμενη στην υποστήριξη που φέρουν η Δύση και χώρες γειτονικές όπως η Τουρκία,Κατάρ,Σ Αραβίας στους τρομοκράτες ”, τόνισε ο al-Assad.
Ο πρόεδρος al-Assad ανέφερε ότι μεταξύ των προσφύγων κάποιοι είναι τρομοκράτες.

“Το Χαλέπι ήταν ένα σημαντικό βήμα στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.Αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια καμπή. Η καμπή είναι η λήψη της απόφασης για την αντιτρομοκρατική μάχη παρά την κάθε εκστρατεία της προπαγάνδας που εξαπολύθηκε εαντίον μας από πλευρές του εξωτερικού κυρίως από τη Δύση και παρά όλες τις πιέσεις ”, σημείωσε.Σε σχέση με τις εκθέσεις της Amnesty international, ο πρόεδρος al-Assad αμφισβήτησε αυτή την οργάνωση που είναι πολιτικοποιημένη και μεροληπτική όπως είπε.




Πηγή:
dimpenews.com