Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Λάδι κάνναβης και καρκίνος & Συνταγή

Οι ιατρικές χρήσεις της κάνναβης
Καρκίνος, AIDS, ανορεξία, λοιμώξεις, εγκαύματα, άσθμα, χρόνιος πόνος, χρόνια ιγμορίτιδα,  διαταραχή καρδιακής αγωγιμότητας, νόσοι του τραχήλου της μήτρας, βήχας, νόσος του Αλτσχάιμερ, νόσος του Πάρκινσον, αϋπνία, άπνοια ύπνου, άγχος, κατάθλιψη, ημικρανίες, λευχαιμία, ναυτία, διαβήτης , διάρροια, έκζεμα, γαστρεντερικές διαταραχές, ηπατίτιδα C, υπέρταση, σκλήρυνση κατά πλάκας, οστεοπόρωση, παχυσαρκία, ρευματοειδής αρθρίτιδα, έλκη, αυτισμός, ψυχικές διαταραχές, γεροντική άνοια, κακόηθες μελάνωμα, μυϊκός σπασμός, γλαύκωμα, ψωρίαση, σκολίωση, νόσος Lyme, έρπης, αρτηριακή υπέρταση, ακράτεια, ανικανότητα, παρανεοπλασματική υποξεία εκφύλιση της παρεγκεφαλίδας, διαταραχή μετατραυματικού στρες, δυστονία, ινομυαλγία, σχιζοφρένεια, σεξουαλική διέγερση, δυσφορία του στομάχου, έμετος, δυσκοιλιότητα, γαστρεντερικές διαταραχές, υπέρταση, σπαστικότητα, σύνδρομο Tourette, διπολική διαταραχή, τοξικομανία, ηρεμιστικό σε εξαρτήσεις, έλεγχος βάρους...


Το καναβέλαιο
Το λάδι φαίνεται να είναι αποτελεσματικό για όλους τους τύπους καρκίνου του δέρματος, και το ίδιο ισχύει και για τους εσωτερικούς καρκίνους.
Το λάδι της κάνναβης και συγκεκριμένα η THC-Tetrahydrocannabinol σκοτώνει τα μεταλλαγμένα κύτταρα.
Η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία είναι καρκινογόνες. Με άλλα λόγια προκαλούν καρκίνο!!! Ακόμη και μια αξονική τομογραφία όταν δεν είναι χαμηλής ακτινοβολίας εκθέτει το σώμα σε μια μαζική δόση ακτινοβολίας. Η ακτινοβολία μεταλλάσσει τα κύτταρα.
Μαζί με το λάδι κάνναβης απαιτείται και αλλαγή διατροφής.
Οι πρωτεΐνες από τα φρούτα και τα λαχανικά καταπολεμούν τον καρκίνο, αλλά πρέπει να είναι βιολογικά.
Οι ζωικές πρωτεΐνες μπορεί να ευοδώσουν τον καρκίνο, γιατί προκαλούν οξίνιση και γιατί τα κρέατα είναι γεμάτα με ορμόνες.
Για τον καρκίνο απαιτούνται, επίσης, μεγάλες δόσεις βιταμινών, κυρίως βιταμίνης C.
Υπάρχουν και πολλές άλλες φυσικές θεραπείες που ένα άτομο μπορεί να κάνει για την καταπολέμηση του καρκίνου.
Ανεβάζοντας το pH σας και κάνοντας αλκαλοποίηση τα καρκινικά κύτταρα εξολοθρεύονται. Δεν είναι τυχαίο πως ένας καρκινικός ιστός διαλύεται σε αλκαλικό διάλυμα. 
Το σιταρόχορτο  είναι ακόμη αποτελεσματικό για τον καρκίνο, όπως και η Β17. Μπορείτε να τρώτε τους σπόρους από δύο μήλα ή το εσωτερικό από τα κουκούτσια από τα βερίκοκα, που έχουν λαετρίλη.

Ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας από το έλαιο κάνναβης για τους ασθενείς με καρκίνο;
  • Ο καρκίνος μπορεί να θεραπευθεί σε περίπου 4 στους 5 ανθρώπους που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες εάν είναι πρόθυμοι να κάνουν τη θεραπεία σωστά. Ωστόσο, υπάρχει περίπου 1 στους 5 που έχει ανεπανόρθωτες βλάβες ήδη από την ακτινοβολία και την χημειοθεραπεία... Ναι υπάρχουν άνθρωποι που δεν πεθαίνουν από τον καρκίνο, αλλά  από τις  «ιατρικές θεραπείες» που λαμβάνουν από το σύστημα υγείας ...
  • Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορεί να μειώσουν το μέγεθος του όγκου, αλλά στο τέλος αυτές τις θεραπείες κάνουν τον καρκίνο να εξαπλωθεί και παντού.
  • Υπάρχουν μαρτυρίες από εκατοντάδες ανθρώπους που θεραπεύτηκαν με το έλαιο κάνναβης και τη σωστή διατροφή, απολαμβάνοντας  μια καλή ποιότητα ζωής με αξιοπρέπεια.
  • Το έλαιο κάνναβης φαίνεται να λειτουργεί για όλους τους τύπους καρκίνου. Συνήθως, μέσα σε τρεις εβδομάδες ο καρκίνος θεραπεύεται από τις μαρτυρίες.
  • Για τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος απαιτείται η χρήση του ελαίου δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του όγκου. Το έλαιο κάνναβης όταν χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος σκοτώνει μόνο τα καρκινικά κύτταρα και δεν βλάπτει τα υγιή κύτταρα.

Πώς η THC δρα στον καρκίνο;
Όταν το έλαιο κάνναβης προσλαμβάνεται ως φάρμακο του καρκίνου, η THC προκαλεί συσσώρευση ενός μορίου λίπους που ονομάζεται κεραμίδιο το οποίο όταν έρχεται έρχεται σε επαφή με τα καρκινικά κύτταρα και προκαλεί τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο των καρκινικών κυττάρων, ενώ δεν προκαλεί βλάβη σε υγιή κύτταρα...
Θα πρέπει συγχρόνως ένας καρκινοπαθής να προσέξει τι τρώει καθημερινά, την κατάσταση του περιβάλλοντός του και τα είδη των προϊόντων περιποίησης σώματος που χρησιμοποιεί καθημερινά τα οποία περιέχουν πολλούς παράγοντες που προκαλούν καρκίνο.

Τι είναι τα κανναβινοειδή;
Τα κανναβινοειδή είναι ενώσεις κανναβινόλης και άλλων δραστικών συστατικών της κάνναβης. Ενεργοποιούν τους υποδοχείς κανναβινοειδών στο σώμα. Το ίδιο το σώμα παράγει ενώσεις που ονομάζονται ενδοκανναβινοειδή και παίζουν σημαντικό ρόλο σε πολλές διαδικασίες στο εσωτερικό του σώματος που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος. Τα κανναβινοειδή παίζουν,επίσης, ρόλο στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το σώμα αναγεννάται καλύτερα όταν είναι κορεσμένο με φυτοκανναβινοειδή. Τα κανναβινοειδή υπάρχουν στην κάνναβη (Cannabis sativa). Τα κανναβινοειδή έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τα καρκινικά κύτταρα, καθώς έχουν μεγάλη επίδραση στην ανασυγκρότηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Κάθε στέλεχος της κάνναβης έχει το ίδιο αποτέλεσμα και όλο και περισσότεροι ασθενείς βλέπουν επιτυχία στη μείωση του καρκίνου σε σύντομο χρονικό διάστημα με τη χρήση κάνναβης. Το κάπνισμα κάνναβης δεν βοηθά πολύ στην αντιμετώπιση της νόσου μέσα στο σώμα, γιατί τα θεραπευτικά επίπεδα, δεν μπορεί να επιτευχθούν μέσω του καπνίσματος. Η δημιουργία λαδιού από το φυτό ή η βρώση του φυτού είναι ο καλύτερος τρόπος για να ληφθούν τα απαραίτητα συστατικά τα οποία είναι τα κανναβινοειδή. Με το κάπνισμα της κάνναβης η κάνναβη θερμαίνεται και καίγεται αλλάζει η χημική δομή και η οξύτητα της THC μεταβάλλει τη θεραπευτική της ικανότητα. Οποιαδήποτε στιγμή καίγεται και εισπνέεται και δημιουργεί οξείδωση μέσα στο σώμα.
Τα κανναβινοειδή μπορεί να προλάβουν τον καρκίνο, να μειώσουν τις καρδιακές προσβολές κατά 66% και τον ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη κατά 58%.

Συνιστάται η κατανάλωση 120-240 ml χυμού με άνθη και φυτά από οποιοδήποτε φυτό κάνναβης.
Η κάνναβη (Sativa, Indica, Ruderalis), χρησιμοποιείται για την παραγωγή ινών, σπόρων ή ρητίνης και είναι ένα λαχανικό που περιέχει απαραίτητα αμινοξέα, απαραίτητα λιπαρά οξέα, αιθέρια κανναβινοειδή οξέα και εκατοντάδες αντικαρκινικές ενώσεις. 
Όταν απομονωθούν οι σημαντικές ενώσεις της κάνναβης σε συμπλήρωμα χάνονται οι βιοσυνεργιστικές ενώσεις από την πλήρη μορφή του φυτού.
Εάν θερμανθεί το φυτό, θα αποκαρβοξυλιωθεί το οξύ της THC και θα δώσει 10 mg. Εάν δεν ζεσταθεί, λαμβάνονται πεντακόσια έως εξακόσια mg που έχουν αντιοξειδωτικά και νευροπροστατευτικά οφέλη.
Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα (ECS) ρυθμίζει κάθε κυτταρικό ιστό. Χρησιμοποιεί αραχιδονικό οξύ και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα για να φτιάξει τα ενδο-κανναβινοειδή: οξέα μόρια που διορθώνουν τις βλάβες των κυττάρων. Η διαιτητική κάνναβη μιμείται το ενδοκανναβοειδές συστημα  παρέχοντας κανναβινοειδή, όταν υπάρχει ανεπάρκεια αραχιδονικού οξέος.
Το  ενδοκανναβινοειδές σύστημα έχει θεμελιώδη ρόλο στη ζωή όλων των ζώων και ειδικά στον άνθρωπο.
Το ενδοκανναβινοειδές σύστημα αποτελείται από υποδοχείς (CB1 για το νευρικό σύστημα και CB2 για το ανοσοποιητικό σύστημα) που είναι κύτταρα που συνδέονται με εξωκανναβινοειδή, όπως η THC, και ενδοκανναβινοειδή που παράγει ο οργανισμός, όπως το ανανδαμίδιο (ΑΕΑ) και την  2-αραχιδόνυλο-γλυκερίνη (2AG). Τα τελευταία χημικά γίνονται από απαραίτητα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο έλαιο κάνναβης. Οι υποδοχείς κανναβινοειδών ενεργοποιούνται, και διάφορες βιοχημικές ιδιότητες στα κύτταρα μεταβάλλονται, και αυτά τα κύτταρα στη συνέχεια μεταβάλλουν την επικοινωνία με άλλα κύτταρα. Ωστόσο, όλα τα συστήματα του σώματος πρέπει να ρυθμίζονται και ως εκ τούτου, τα ένζυμα διασπούν τα ενδοκανναβινοειδή για να διατηρηθεί σε αυτό το σύστημα ισορροπία. Το πιο μελετημένο ένζυμο που διασπά μερικά ενδοκανναβινοειδή είναι η υδρολάση fatty acid amide hydrolase (FAAH) -> αμιδοϋδρολάση λιπαρών οξέων. Συγκεκριμένα, η FAAH διασπά το ανανδαμίδιο, μειώνοντας έτσι την ενδοκανναβινοειδή δραστηριότητα.

Για να εκτιμήσετε πραγματικά τις φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού αυτού, πρέπει να κατανοήσετε τις βασικές του ιδιότητες
Η κάνναβη είναι ιδανική και για  αντιγήρανση. Καθώς μεγαλώνουμε, τα ζωτικά μας όργανα γερνούν και φυσικά αυτό βλάπτει τη λειτουργία αυτών των οργάνων. Το χασισέλαιο αναζωογονεί τα ζωτικά όργανα, ακόμη και σε μικρές δόσεις, και όλοι αναφέρουν ότι αισθάνονται 20-30 χρόνια νεότεροι  μετά τη λήψη του έλαιου για ένα σύντομο χρονικό διάστημα. Όσοι λαμβάνουν μεγαλύτερες ποσότητες του ελαίου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μετά από 9 χρόνια φαίνονται πολλοί νεώτεροι. Ένα γραμμάριο την ημέρα έχει καλή επίδραση στο σώμα. Αν αντικαταστήσετε με μαριχουάνα τον καπνό και το αλκοόλ, θα προσθέτατε 8-24 χρόνια στη ζωή σας.
Ελάχιστες δόσεις ελαίου κάνναβης καθημερινά κάθε μέρα σαν ένα συμπλήρωμα, προλαμβάνει ασθένειες, όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος και η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Το έλαιο κάνναβη είναι ένα ασφαλές και ακίνδυνο φάρμακο και μπορεί να θεραπεύσει τα διαβητικά έλκη, τον καρκίνου του δέρματος και τα εγκαύματα τρίτου βαθμού χωρίς να αφήνει ουλές και καταπραϋνει τον πόνο.
Ακόμη η επίφυση παράγει μελατονίνη και η μελατονίνη που παράγεται με το έλαιο κάνναβης είναι ουσιαστική για τη θεραπεία. Όταν η λειτουργία του αδένα της επίφυσης είναι μειωμένη, παράγει πολύ λιγότερη μελατονίνη. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από καρκίνο έχουν χαμηλά επίπεδα μελατονίνης στο σώμα τους. Επίσης, μελέτες δείχνουν ότι το κάπνισμα κάνναβης αυξάνει τα επίπεδα της μελατονίνης στον οργανισμό μας και το λάδι που βρίσκεται σε συμπυκνωμένη κατάσταση μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τα επίπεδα της μελατονίνης. Το έλαιο κάνναβης προωθεί την πλήρη επούλωση του σώματος και αυξάνει τα επίπεδα της μελατονίνης χιλιάδες φορές πάνω από το κανονικό. Η λειτουργία της επίφυσης μειώνεται από τα κινητά τηλέφωνα που παράγουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία που μπορεί να επηρεάσουν τις ηλεκτρικές ωθήσεις στο σώμα μας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι υπάρχουν μεγάλα ποσοστά καρκίνου σε ανθρώπους που ζουν κοντά και γύρω από ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης.  Γιατί το φθόριο χρησιμοποιείται για την πρόληψη της φθοράς των δοντιών; Τι γίνεται με τις επιπτώσεις όλων αυτών των χημικών προϊόντων, στην διατροφή μας;  Όλες αυτές οι χημικές ουσίες αλληλεπιδρούν με την λειτουργία των αδένων μας επίφυσης και προκαλούν οξίνιση στο σώμα μας πιο γρήγορα.
Ο καρκίνος ευδοκιμεί σε όξινο περιβάλλον. Έτσι, ανεβάζοντας το επίπεδο PH του σώματος είναι πολύ σημαντικό όταν κάποιος πάσχει από καρκίνο. Το έλαιο κάνναβης, όπως και η μαγειρική σόδα και ο χυμός του λεμονιού μπορεί να αυξήσουν το pH του σώματος πολύ γρήγορα.
Και με τα τρόφιμα τι γίνεται;
Το κρέας είναι μολυσμένο με αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες.
Τα φρούτα και τα λαχανικά  είναι μολυσμένα με φυτοφάρμακα, πρόσθετα, συντηρητικά, ή είναι γενετικά τροποποιημένα.
Το φυτό της κάνναβης είναι μια καταπληκτική πηγή φαρμακευτικών χημικών ουσιών που τροφοδοτεί το ενδοκανναβινοειδές σύστημα του οργανισμού μας.  Η μαριχουάνα έχει χρησιμοποιηθεί ιατρικά για χιλιάδες χρόνια, και έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες.

Άλλες χρήσεις της κάνναβης
Eκτός από ίνες για υφαντά, σχοινιά, σπάγκους και υλικά μονώσεων από το υπέργειο μέρος της φυτείας, η κάνναβη παράγει και πλήθος άλλων προϊόντων. Aπό την ξυλώδη μάζα, μπορεί να παραχθεί χαρτί υψηλής ποιότητας (η κάνναβη παράγει τέσσερις φορές περισσότερες ίνες ανά στρέμμα από τα δέντρα, ενώ ο πολτός της δεν περιέχει τα τοξικά υποπροϊόντα του κομμένου ξύλου), μοριοσανίδες, υλικά μονώσεων (οι ίνες κάνναβης έχουν άριστες ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες) και οικοδομής. Από την εντεριώνη των στελεχών, υλικά για στρωμνή αλόγων ιππασίας και μικρών οικιακών ζώων. Από τους σπόρους, τροφή ωδικών πτηνών (κανναβούρι), έλαιο για καλλυντικά, σαπούνια, κτηνοτροφές, βερνίκια κ.ά. Mε ό,τι μένει μετά την επεξεργασία, μπορούν να παρασκευαστούν βελτιωτικά εδάφους καλλωπιστικών και κηπευτικών φυτών. O πολτός της, τέλος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καύσιμη ύλη.
Η καλλιέργεια κάνναβης είναι ζωτικής σημασίας για την μείωση των αερίων του θερμοκηπίου και για τη διασφάλιση της επιβίωσης του πλανήτη μας.

Πώς να φτιάξετε έλαιο κάνναβης
Κατανοήστε τη διαφορά μεταξύ της μαριχουάνας και της κάνναβης.
Η κάνναβη και η μαριχουάνα είναι και οι δύο ποικιλίες, υποείδη, του φυτού κάνναβη sativa.
Η μαριχουάνα απλά θεωρείται ότι έχει υψηλότερη THC και κανναβινοειδή.
Και οι δύο τύποι περιέχουν κανναβινοειδή, μια κατηγορία χημικών ουσιών που ενεργοποιούν τους υποδοχείς της κυτταρικής μεμβράνης. Το πιο γνωστό από αυτά τα κανναβινοειδή είναι τετραϋδροκανναβινόλη ή THC.
Χρειάζεται το θηλυκό φυτό για να κάνετε αποτελεσματική ιατρικό έλαιο μαριχουάνας.
Να ξέρετε ότι το ιατρικό έλαιο μαριχουάνας δεν είναι το ίδιο με το σπορέλαιο κάνναβης.
Το λάδι από τους σπόρους κάνναβης που είναι ψυχρής πίεσης έλαιο γίνεται από τους σπόρους του φυτού κάνναβης. Είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα έλαια και χρησιμοποιείται για τα θρεπτικά οφέλη του. Το ιατρικό έλαιο μαριχουάνας, από την άλλη πλευρά, είναι κατασκευασμένο από τα μπουμπούκια του θηλυκού φυτού μαριχουάνας.

Το έλαιο ιατρικής μαριχουάνας είναι, επίσης, γνωστό ως έλαιο κάνναβης η λάδι κάνναβης 
Παρασκευή ελαίου κάνναβης με ένα διαλύτη
  • Αγοράστε και στεγνώστε τα φυτά σας. Αγοράστε τα φυτά της καλύτερης ποιότητας.
  • Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα, τόσο καλύτερο είναι και το λάδι. Όταν αγοράζετε φυτά σας, να πάρετε ένα στέλεχος που έχει την υψηλότερη δυνατή περιεκτικότητα σε THC. Ένα καλό στέλεχος Sativa συνιστάται για κάποιον που υποφέρει από κατάθλιψη. Για τις περισσότερες άλλες ιατρικές παθήσεις, η πρόταση είναι να δοκιμάσετε ένα στέλεχος Indica, το οποίο βοηθά και στη χαλάρωση και στον ύπνο. 
  • Βεβαιωθείτε ότι τα μπουμπούκια των φυτών είναι όσο το δυνατόν πιο στεγνά.
  • Επειδή αυτή η διαδικασία είναι σύνθετη, θα χρησιμοποιήσετε 454 γραμμάρια ή περισσότερο, ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και  λίγο μέχρι 30 γραμμάρια.  Η ποσότητα του ελαίου που θα έχετε ποικίλλει από στέλεχος σε στέλεχος και είναι συνήθως 3 ή 4 γραμμάρια λάδι από τα 30 γραμμάρια φυτό.
  • Θα χρησιμοποιήσετε το διαλύτη για να αφαιρέσετε την THC από το φυτό. Θα χρειαστείτε 7,57 λίτρα διαλύτη για ένα κιλό ξηρής κάνναβης. Περίπου 500 ml είναι περισσότερο από αρκετό. Υπάρχει μια ποικιλία διαφορετικών διαλυτών μπορείτε να δοκιμάσετε, αλλά το αλκοόλ και η νάφθα είναι καλά.
  • Η καθαρή νάφθα είναι ανέξοδη και, χρησιμοποιείται ως διαλυτικό χρωμάτων. Νάφθα είναι το κλάσμα της απόσταξης του αργού πετρελαίου που βρίσκεται μεταξύ της βενζίνης και της κηροζίνης. Πρέπει να είναι 100% καθαρό. 
  • Όλες αυτοί οι διαλύτες, όπως και το αλκοόλ είναι δηλητηριώδη στη φύση, γι 'αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να ακολουθήσετε τις οδηγίες για την κατασκευή του λαδιού κάνναβης πολύ προσεκτικά.
  • Μην χρησιμοποιήσετε αιθέρα και βουτάνιο. Αν και ο αιθέρας λειτουργεί εξαιρετικά καλά σε αυτή τη διαδικασία, είναι πολύ ασταθής και είναι καλύτερα να χρησιμοποιείται σε εργαστηριακές συνθήκες. Το βουτάνιο είναι επίσης πολύ ασταθές και παράγει λιγότερο αποτελεσματικό προϊόν. 
  • Κάνετε το πρώτο πλύσιμο. Βάλτε τα ξηρά φυτικά μπουμπούκια σε ένα μεγάλο πλαστικό κουβά και προσθέστε το διαλύτη. Χρησιμοποιήστε ένα γουδοχέρι καθαρό από ακατέργαστο ξύλο για να συντρίψετε τα μπουμπούκια και τα φύλλα. Στη συνέχεια, προσθέστε περισσότερο διαλύτη μέχρι το φυτικό υλικό να είναι βυθισμένο στο νερό και συνεχίστε τη σύνθλιψη για περίπου τρία λεπτά. Εργάζεστε, έτσι, για να πάρετε την THC από το φυτικό υλικό μέσα στον διαλύτη.
  • Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η διαδικασία γίνεται σε ένα καλά αεριζόμενο χώρο, μακριά από  τσιγάρα, φλόγες ή σπινθήρες, γιατί ο διαλύτης είναι εξαιρετικά εύφλεκτος.
  • Ρίξτε το μείγμα διαλύτη και ελαίου από το φυτικό υλικό σε άλλο κάδο. Αφήστε την κάνναβη στο αρχικό δοχείο. Στο στάδιο αυτό, έχετε ήδη αφαιρεθεί από το φυτικό υλικό περίπου το 80% της THC.
  • Κάνετε μια δεύτερη πλύση. Πάλι προσθέστε διαλύτη στο φυτικό υλικό και χτυπάτε με το γουδοχέρι για άλλα 3 λεπτά για να πάρετε ό,τι ευεργετικές ρητίνες παραμένουν. Όταν τελειώσετε, προσθέστε αυτό το μίγμα διαλύτη-λαδιού στον κάδο που χύσατε από το πρώτο μίγμα και απορρίψτε το φυτικό υλικό. 
  • Φιλτράρετε το λάδι σας. Πάρτε  κανάτες και τοποθετήστε ένα χωνί μέσα στο λαιμό της φιάλης. Βάλτε ένα φίλτρο καφέ στο χωνί και ρίξτε το μίγμα διαλύτη και ελαίου για να αφαιρεθεί οποιοδήποτε ανεπιθύμητο φυτικό υλικό.
  • Βράστε τον διαλύτη. Θα πρέπει να θερμάνετε το μείγμα σας, έτσι ώστε ο διαλύτης να εξατμισθεί και μόνο το έλαιο να παραμείνει. Γεμίστε μια κατσαρόλα με δοχείο αποστράγγισης μέσα (ρυζιού) μέχρι  τρία τέταρτα και βάλτε τη θερμοκρασία δυνατά. Καθώς, η στάθμη του μίγματος διαλύτη-λαδιού στην κατσαρόλα πέφτει, συνεχίστε να προσθέτετε περισσότερο.
  • Είναι πολύ σημαντικό για μια ακόμη φορά ότι αυτή η διαδικασία γίνεται σε ένα καλά αεριζόμενο χώρο, μακριά από τα τσιγάρα, φλόγες ή σπινθήρες γιατί οι καπνοί είναι πολύ εύφλεκτα. Ανοίξτε απορροφητήρα για να ρουφάει τους καπνούς.
  • Προσοχή να μην εξατμισθούν τα κανναβινοειδή από το έλαιο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η θερμοκρασία του λαδιού να πάει πάνω από 140 C.
  • Αφαιρέστε τα τελευταία ίχνη του διαλύτη. Προσθέσετε μερικές σταγόνες του νερού για να βράσει καλά το τελευταίο εναπομείναν ποσό του διαλύτη. Αν ξεκινήσετε με ένα κιλό φυτικό υλικό, προσθέστε 10-12 σταγόνες του νερού. Αν αρχίσατε με 30 γραμμάρια  θα χρειαστείτε μόνο 2 σταγόνες. Όταν ο διαλύτης έχει εξατμιστεί, κατεβάστε τη θερμοκρασία στο πολύ χαμηλό.
  • Αν θέλετε, σηκώστε την κατσαρόλα και ανακινήστε για να βοηθήσετε στην εξάτμιση.
  • Το νερό θα προκαλέσει το λάδι να βράσει και θα δείτε λίγο καπνό ή ατμό να βγαίνει από το έλαιο, αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. 
  • Εξάτμιση του νερού. Φορέστε γάντια και αφαιρέστε το εσωτερικό δοχείο που περιέχει το λάδι από την  κατσαρόλα. Ήπια χύστε το λάδι σε ένα μικρό δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα. Τοποθετήστε το δοχείο σε ένα αφυγραντήρα ή βάλετε το σε μια απαλή συσκευή θέρμανσης, όπως το δοχείο της καφετιέρας καφέ. Όταν το λάδι σταματήσει να κάνει φυσαλίδες, αφαιρέστε το δοχείο από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο.
  • Ανάλογα με το στέλεχος του φυτικού υλικού που χρησιμοποιείται, το νερό θα μπορούσε να βράσει γρήγορα, ή μπορεί να χρειαστούν μερικές ώρες για το πετρέλαιο να σταματήσει να κάνει φυσαλίδες
  • Συσκευάστε το λάδι για χρήση. Βυθίστε την άκρη μιας πλαστικής σύριγγας μέσα στο λάδι και τραβήξτε το έμβολο για να αναρροφήσετε το ζεστό λάδι στη σύριγγα και αφήστε το να κρυώσει. Μπορείτε απλά να ρίξετε το λάδι σε ένα γυάλινο  μπουκάλι και φυλάξτε το λάδι σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για μέγιστη διάρκεια ζωής.
  • Το έλαιο θα γίνει ένα παχύ λίπος και είναι δύσκολη η χρήση συριγγών όταν ψύχεται. Απλά ρίξτε ζεστό νερό πάνω από την σύριγγα, και το λάδι θα παροχετευθεί πιο εύκολα.



Εναλλακτική μέθοδος με Ελαιόλαδο
  • Θερμάνετε 10g αποξηραμένα βιολογικά μπουμπούκια κάνναβης και μικρά φύλλα (καλύτερα 80:20 indica: sativa) στο φούρνο για 30 λεπτά στους 105ºC.
  • Βγάλτε το ήμισυ του φυτικού υλικού έξω από το φούρνο. Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία για το άλλο ήμισυ του φυτικού υλικού στους 120ºC για άλλα 30 λεπτά.
  • Αλέσετε όλα τα ξηρά βότανα σε ένα μύλο του καφέ.
  • Αναμείξτε τη λεπτή σκόνη με 100ml του φυσικού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι λίγο και τοποθετήστε το στη φωτιά.
  • Ζεστάνετε αργά μέχρι να αρχίσει ο βρασμος. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 9 έως 10 λεπτά.
  • Ανακατέψτε απαλά για 9 λεπτά. Το φυτικό υλικό αλλάζει το χρώμα του από πράσινο σε χρυσό-καφέ και παράγει κάποιες αναθυμιάσεις, δεν πειράζει αυτό, αλλά να μην το αφήσετε να γίνει μαύρο, γιατί τότε μπορείτε να υπερθερμανθεί!
  • Μετά από κάθε 3 λεπτά, αφαιρείτε από το τηγάνι το ένα τρίτο και αφήνετε το υπόλοιπο να σιγοβράσει για 3 λεπτά, και σουρώνουμε το άλλο ένα τρίτο. Τέλος, αποσύρετε από τη φωτιά. Το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια σουρώνετε το τελευταίο τρίτο με μεταλλικό κόσκινο, πατώντας το έλαιο με ένα κουτάλι.
  • Το λάδι περιέχει τερπενοειδή, και όλα τα κανναβινοειδή (THC, η CBD, CBN, κλπ) και είναι το καλύτερο φάρμακο.
  • Χρησιμοποιήστε το λάδι. Το έλαιο μπορεί να προσλαμβάνεται από το στόμα ή σε μια συνταγή μαγειρέματος. Δεν πρέπει να υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δοσολογία.
  • Ξεκινήστε σιγά σιγά με μία μόνο σταγόνα λάδι πριν πάτε για ύπνο. 
  • Η έναρξη της δράσης αρχίζει σε 0,5 έως 1 ώρα και διαρκεί για περίπου 8 έως 12 ώρες.
  • Να περιμένετε τουλάχιστον μία ώρα μετά τη λήψη του, πριν πάρετε άλλη δόση, γιατί έχει αθροιστική δράση.
  • Φυλάξτε το λάδι μακριά από τη θερμότητα και το φως, σε δροσερό μέρος για να διατηρήσει τη φρεσκάδα και τη δύναμή του.
  • Προσέξτε, όταν το χρησιμοποιήσετε. Σε υπερδοσολογία πρέπει  να πιείτε ένα ισχυρό καφέ ή απλά να πάτε για ύπνο και να χαλαρώσετε ή να διαλογιστείτε.
  • Το λάδι δεν είναι εθιστικό και δεν έχει διαρκή αποτελέσματα.
  • Μην το πάρετε πριν οδηγήσετε  ή χειρίζεστε κάποια βαριά εργαλεία, αλλά μόνο κατά τις πρώτες ημέρες της θεραπείας έως ότου το σώμα έχει δημιουργήσει μια ανοχή!
  • Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε.
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Δείτε επίσης: