Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ ΙΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

-.......Πανω απο τον θρονο του Ιεροφαντη υπηρχε μετεωρος ο χρυσος ηλιος σαν φωτοστεφανο και πιο πανω υπηρχε μια χρυση Σβαστικα. Δεξια της ηταν ο χρυσος κεραυνος του ΔΙΑ και αριστερα ο χρυσος Μαιανδρος.
-Η Σβαστικα ειναι το προιστορικο συμβολο των μυστηριων της <<Μεγαλης Μητερας >> και κοσμουσε τα ιερα της Θεας ΡΕΑΣ-ΚΥΒΕΛΗΣ 50.000 χρονια πριν την εποχη μας και συνανταται σε ολην την επιφανεια της γης.

-Μετα εγινε συμβολο του ΔΙΑ,του ηλιου,της ΗΡΑΣ και της ΑΡΤΕΜΗΣ.
-Συμβολιζε την υπερτατη θεοτητα,την δημιουργικη δυναμη σε κινηση,τον ακτινοβολο τροχο του ηλιου,τα τεσσερα σημεια του οριζοντα και τις τεσσερις εποχες.
-Υπαρχουν δυο μορφες της Σβαστικας,αριστεροστροφη και δεξιοστροφη,που συμβολιζουν την αιωνια αρμονια,την απειρη διαρκεια χωρις αρχη και τελος,την απειρη ανανεωσητης ζωης και την αεναη κινηση του συμπαντος.
-Συμβολιζει επισης την τελειοτητα,την θεια δυναμη,τον δημιουργο ουρανου και γης.
-Ο κεραυνος συμβολιζει την θεια δυναμη,την κοσμικη νοημοσυνη,την φωτιση και κυριως την φωνη και την οργη του ΔΙΑ,την θεικη τιμωρια των ασεβων και των βεβηλων.
-Ο Μαιανδρος ειναι αρχαιοτατο Ελληνικο συμβολο νικης του απειρου,της αιωνιας ζωης,αλλα και της αεναης πορειας των ανθρωπων απο αυτον τον κοσμον στον κοσμο των ουρανων.
-Ειναι ενα απο τα ιστορικοτερα συμβολα του Ελληνικουκοσμου και ονομαζοταν κλειδι.
-Ο αρρητος συμβολισμος του Μαιανδρου θα του αποκαλυπτοταν αν και εφοσον συνετρεχαν οι προυποθεσεις στο 5 βαθμο μυησης του <<Σεβασμιου Πριγκιπα Ενδοξου Φωτος>> - - -
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

Πηγή:
Fileas Fonk
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ