Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΜΗΝΟΥΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (Βίντεο)

Ελληνικής καταγωγής o Αντιπλοίαρχος Νίκος Μαντλαβάνος … Διοικητής του Σμήνους των Ελικοπτέρων!

Το Flashnews.gr, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου επισκέφτηκε και κατέγραψε εικόνες από το πλωτό θηρίο της Αμερικής, το αεροπλανοφόρο, USS George H.W. Bush που κατέπλευσε στο Ναύσταθμο της Σούδας! Το ελικόπτερο που βλέπεται πίσω έχει χαραγμένο το όνομα του ….







Εκεί συναντήσαμε και τον ελληνικής καταγωγής, από την Κεφαλονιά, Αντιπλοίαρχο Νίκο Μαντλαβάνο, διοικητή σμήνους μιας από τις 8 Μοίρες Ελικοπτέρων που διαθέτει το Αεροπλανοφόρο , που μας μίλησε με πολύ καλά ελληνικά, για την ζωή του στο ναυτικό καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι ακολουθούν αυτή την ζωή στην Αμερική.

«Πάνω στο αεροπλανοφόρο είμαστε περίπου 5.000 άτομα. Φυσικά, υπάρχει και άλλο προσωπικό που στην ουσία μας «υποστηρίζει» και μας φέρνει φαγητό, καύσιμα και οτιδήποτε χρειαστούμε.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο ανα καιρούς «πιάνουμε λιμάνι» είναι θέμα ψυχολογίας. Στην ουσία για αυτό το κάνουμε. Είναι πολλοί πάνω στο πλοίο όπως οι μηχανικοί που δεν βλέπουν ήλιο για μια εβδομάδα, ενώ το χειρότερο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πάνω στο αεροπλανοφόρο είναι η φωτιά.»

Το γεγονός όμως ότι είμαστε εδώ πάνω 5.000 άτομα καθιστά αναγκαίο να μπορούμε να δουλέψουμε μεταξύ μας, κάτι που το κάνουμε εύκολα γιατί δουλεύουμε πάρα πολλά άτομα μαζί πριν ακόμα ξεκινήσει το ταξίδι, οπότε υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση και έχει αναπτυχθεί η έννοια της συνεργασίας.»

Όσον αφορά τον ελεύθερο χρόνο ο Αντιπλοίαρχος Μαντλαβάνος μας είπε ότι αυτός είναι λιγοστός, καθώς τις περισσότερες ημέρες δουλεύουν, ενώ καμιά φορά βλέπουν τηλεόραση ή κάνουν γυμναστική ενώ όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών τόνισε οτι τόσο ο γάμος όσο και οι ερωτικές σχέσεις απαγορεύονται.



Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο 22χρονος Αντώνης, ακόμα ένα μέλος του πληρώματος Ελληνικής καταγωγής, όπου ο παππούς του κατάγεται από την Αθήνα και όπως δήλωσε είναι χαρούμενος που αποτελεί μέλος του πληρώματος.







Πηγή:
veteranos.gr