Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Πρωτοφανής επίθεση Τουρκίας σε ΗΠΑ: «Εσείς ευθύνεστε για τον όλεθρο στην Μέση Ανατολή»

ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ «ΧΡΕΩΝΟΥΝ» ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Σφοδρή επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών από την Τουρκία και μήνυμα ότι πλέον οι Αμερικανοί δεν είναι καλοδεχούμενοι ούτε στην Τουρκία, ούτε στην Μέση Ανατολή η Άγκυρα εξέπεμψε η Αγκυρα σε έκθεση που εξέδωσε και  τιτλοφορείται «Οι απώλειες από τις Στρατιωτικές Παρεμβάσεις στην Μέση Ανατολή μετα την 9/11»!
 
Στην έκθεση που συμποσούται σε ένα φυλλάδιο, επιρρίπτεται όλη η ευθύνη για την ανθρωπιστική τραγωδία της τελευταίας δεκαπενταετίας και την τραγωδία που βιώνει η Μέση Ανατολή, στις αμερικανικές στρατιωτικές επεμβάσεις και ταυτόχρονα εμφανίζεται η Τουρκία ως προστάτης των μουσουλμάνων της Μέσης Ανατολής απέναντι στα δεινά που επέφεραν οι ΗΠΑ!
 
Στην έκθεση και το φυλλάδιο που τυπώθηκε και περιγράφει τα βασικά σημεία της, οι ΗΠΑ όχι απλώς στοχοποιούνται από τους «συμμάχους» της αλλά προσδιορίζονται ότι είναι αυτές που πρέπει να πληρώσουν τις συνέπειες του χάους που εχει προκληθεί στην Μέση Ανατολή. Πραγματικά, ανεξάρτητα αν είναι αλήθεια ή όχι τα τουρκικά συμπεράσματα για τον ρόλο των ΗΠΑ, ούτε η κυβέρνηση του Μ.Ασσαντ της οποία η χώρα καταστράφηκε εν μέρει λόγω της αμερικανικής πολιτικής, δεν έχει συντάξει τέτοια έκθεση!
 
Ας δούμε τι γράφει για κάθε χώρα που έχει πληγεί από την αμερικανική εξωτερική πολιτική στην Μέση Ανατολή:
 
ΙΡΑΚ 
Από την εισβολή, της υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμμαχίας, στο Ιράκ ο αριθμός των νεκρών έφθασε το 1.000.000 από τους οποίους οι 650.000 είναι άμαχοι. Ο αριθμός των παιδιών που έμειναν ορφανά είναι 5 εκατομμύρια, ενώ σε 5 εκατομμύρια υπολογίζονται και οι γυναίκες που έμειναν χήρες. Ο αριθμός των προσφυγών από το Ιράκ φθάνει τα 6 εκατομμύρια. 
 
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ 
Μετα την εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν το 2001 ο αριθμός των νεκρών έφθασε τουλάχιστον τους 100.000 από τους οποίους οι 40.000 ήταν άμαχοι. Ο αριθμός των προσφύγων υπολογίζεται στους 650.000 
 
ΣΥΡΙΑ 
Στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν αποδώσει την ευθύνη. 500.000 νεκροί, τουλάχιστον 2.000.000 τραυματίες, τουλάχιστον 7 εκατομμύρια πρόσφυγες και σχεδόν 20.000 περιπτώσεις θανάτων που προήλθαν από βασανιστήρια. Στο δράμα της Συρίας, υπάρχουν και σχεδόν 100.000 αγνοούμενοι 
 
ΥΕΜΕΝΗ 
Στις επιθέσεις που γίνονται από τις συμμαχικές δυνάμεις, που υποστηρίχθηκαν ενεργά από την Προεδρία Ομπάμα καθώς και στον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε το 2015: Δολοφονήθηκαν περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι, τραυματίσθηκαν περισσότεροι από 20.000, 3 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο εσωτερικό, ενώ τουλάχιστον 200.000 πολίτες της Υεμένης βρήκαν καταφύγιο στο εξωτερικό και 16.000.000 υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων.  
 
ΑΙΓΥΠΤΟΣ 
Στο στρατιωτικό πραξικόπημα που εμμέσως υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και την Δύση το 2013: Δολοφονήθηκαν 4.000 άνθρωποι, τραυματίσθηκαν σχεδόν 15.000, υπήρξαν 1794 καταδίκες σε θάνατο, με τις 728 θανατικές καταδίκες να έχουν επικυρωθεί. Τουλάχιστον 3.000 παιδιά έχουν συλληφθεί και υπάρχουν 3000 αγνοούμενοι. 
 
Εχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει η Ουάσιγκτον...
Πηγή:
pronews.gr