Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Πώς να φτιάξουμε το δικό μας χυμό αλόης και τα σημαντικά οφέλη του για την υγεία μας (Βίντεο)

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα φύλλα της αλόης είναι μια απίστευτα πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών.
Έχει ισχυρές αντιιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, και χρησιμοποιείται ευρέως για πολλούς σκοπούς.

Ο χυμός της αλόης είναι η δημοφιλέστερη μορφή κατανάλωσης της αλόης, και είναι πανεύκολο να φτιάξουμε το δικό μας χυμό αλόης στο σπίτι.
Ας δούμε βήμα-βήμα τις οδηγίες πως μπορούμε να πάρουμε το χυμό από τα φύλλα της αλόης.
-Κόβουμε ένα μεγάλο και υγιές φύλλο από αυτά που είναι πιο κοντά στο έδαφος.





-Πλένουμε το φύλλο με άφθονο νερό. Ανοίγουμε το φύλλο στα δύο, αφού προηγουμένως έχουμε αφαιρέσει τα δυό πλαϊνά αγκαθερά κομμάτια




και, στη συνέχεια, με το μαχαίρι ή με ένα κουτάλι συλλέγουμε το ζελέ του.




-Τοποθετούμε το τζελ σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο.
Προσοχή: Μόλις κόψουμε το φύλλο θα διαρρεύσει ένα καφεκίτρινο ή πρασινοκίτρινο υγρό. Αφήστε το φύλλο όρθιο για λίγα λεπτά να φύγει όλο το υγρό. Ο καφεκίτρινος χυμός που εκκρίνεται αμέσως μόλις κοπεί η πράσινη επιφάνεια του φύλλου περιέχει αλοΐνη. Η αλοΐνη είναι μια ουσία που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το φλοιό και, πέρα από την πικρή της γεύση, έχει έντονη ερεθιστική και καθαρτική δράση.

Για να το πιούμε, μπορούμε να το συνδυάσουμε ως εξής:

2 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης σε ένα ποτήρι νερό ή χυμό από διάφορα φρούτα ή γάλα αμυγδάλου.


-Αποθηκεύουμε το εναπομείνον τζελ της αλόης σε ένα μπουκάλι και το βάζουμε στο ψυγείο για μιά το πολύ ημέρα.

Πως και πότε πίνουμε το χυμό της αλόης.
Για καλύτερο αποτέλεσμα, συνιστάται να πίνουμε το χυμό της αλόης το πρωί, αν θέλουμε να τον πιούμε το βράδυ, τότε πρέπει να τον πιούμε τουλάχιστον 3 ώρες πριν τον ύπνο.
Επίσης πρέπει να τον πίνουμε είκοσι (20) λεπτά πριν από τα γεύματα, ώστε να έχει το στομάχι μας αρκετό χρόνο να διαχωρίσει τις βιταμίνες και μέταλλα.


Δεκαέξι (16) σημαντικά οφέλη που μας προσφέρει ο χυμός της αλόης.

  • Ενισχύει την οξυγόνωση του αίματός μας
  • Ανακουφίζει από φλεγμονές και καταπραΰνει τον πόνο της αρθρίτιδας.
  • Αλκαλοποιεί τον οργανισμό μας καθιστώντας τις ασθένειες ανίκανες να επιβιώνουν σε αυτό το ισχυρό περιβάλλον.
  • Ο χυμός της αλόης περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν τις ελεύθερες ρίζες, επιβραδύνοντας έτσι τις επιπτώσεις του γήρατος και τις κυτταρικές αλλοιώσεις.
  • Βοηθά στην απώλεια βάρους με την αφαίρεση των τοξινών από το σώμα και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Μελέτες έδειξαν ότι ο χυμός αλόης βέρα μειώνει την LDL χοληστερόλη, αυξάνει την HDL χοληστερόλη και μειώνει τα τριγλυκερίδια.
  • Θεραπεύει τις πεπτικές διαταραχές.
  • Μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος.
  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, D, E, και Β. Είναι επίσης γεμάτη με μέταλλα και ιχνοστοιχεία συμπεριλαμβανομένων χαλκού, μαγνησίου, ασβεστίου, καλίου, ψευδαργύρου, νατρίου και σιδήρου, καθώς και αμινοξέα και ένζυμα.
  • Θεραπεύει από φυσικά εγκαύματα και εγκαύματα από ακτινοβολία.
  • Σταματά τον καρκίνο του παχέος εντέρου, θεραπεύει τα έντερα και λιπαίνει το πεπτικό σύστημα.
  • Ο χυμός της αλόης βοηθά να απαλλαγούμε από τη δυσκοιλιότητα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε νερό και ένζυμα.
  • Σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα και μειώνει τα τριγλυκερίδια σε διαβητικούς.
  • Προλαμβάνει και αντιμετωπίζει μολύνσεις από Candida.
  • Προστατεύει τα νεφρά.
  • Επιταχύνει την ανάρρωση μετά από τραυματισμούς.

Σημείωσις: Θα πρέπει να κάνετε τη διαδικασία μέσα σε δύο ώρες το πολύ, από την ώρα που θα κόψετε το φύλλο από το φυτό ώστε να αποφύγετε την οξείδωση του, με κίνδυνο να χαθούν τα ευεργετικά συστατικά του.


πληροφόρηση:
blogs.naturalnews.com
www.wikihow.com/



Πηγή: 

botanologia.blogspot.gr