Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Προσωπικό μήνυμα Πούτιν σε Κύπρο

Η Ρωσία δηλώνει παρούσα σε μία κρίσιμη φάση για την πορεία του Κυπριακού

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετέφερε την Τρίτη στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, προσωπικό μήνυμα.
Ο αγγελιοφόρος ήταν ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vyacheslav Lebedev, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο με μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ο «Τσάρος» σημειώνει με μεγάλη ικανοποίηση τις υψηλού επιπέδου σχέσεις Κύπρου και Ρωσίας που βασίζονται, όπως αναφέρει στην φιλία και τους πολιτιστικούς και πνευματικούς δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών.
Επιπλέον, τονίζει πως η Ρωσία δίνει μεγάλη σημασία στην περαιτέρω ανάπτυξη της αμοιβαία επωφελούς εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών και ενδιαφέρεται για την περαιτέρω ανάπτυξη κοινών έργων που αφορούν μεταξύ άλλων τους τομείς της ενέργειας, της αγροτικής βιομηχανίας, των υποδομών, της επιστήμης και της τεχνολογίας καθώς και την διεύρυνση της συνεργασίας τους στον τουριστικό τομέα.
Ο Lebedev δήλωσε δε πως μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προφορικό προσωπικό μήνυμα του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, το οποίο αφορά την πρόθεση του «για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και στο οποίο εκφράζει μεγάλες ευχαριστίες για την εφαρμογή όλων των συμφωνιών που είχαν γίνει κατά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2015».
Ο Πούτιν σε μία περίοδο, κατά την οποία Τουρκία και Νέα Τάξη πιέζουν για την οριστική και πλήρη υποδούλωση της Μεγαλονήσου, στέλνει μήνυμα πως η Ρωσία είναι εκεί και ενδιαφέρεται για τις όποιες εξελίξεις, καθώς διατηρεί σημαντικά συμφέροντα.
Πηγή:
EL.GR