Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Λεπέν: Οι Γάλλοι εβραίοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την ισραηλινή υπηκοότητα

Η Λε Πεν θέλει να απαγορεύσει στους Γάλλους την 2η υπηκοότητα εφόσον αυτή αφορά κράτος εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το αν θα το κάνει ποτέ είναι άλλη υπόθεση.
Στην Ελλάδα μπλεγμένοι στα μεγαλύτερα σκάνδαλα των εξοπλιστικών είναι πολίτες με δεύτερη υπηκοότητα εκτός Ε.Ε.
Αν βρεθεί ποτέ δικαστής που τολμήσει το αδιανόητο… το Ισραήλ θα υποδεχθεί με χαρά τους “διωκώμενους” υπηκόους του.Σε μια Γαλλία υπό την προεδρία της, όσοι Γάλλοι εβραίοι έχουν και ισραηλινή υπηκοότητα, θα πρέπει να την εγκαταλείψουν, δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) Μαρίν Λεπέν.
Μιλώντας στο δίκτυο France 2, η Μ. Λεπέν ανέφερε ότι κανείς Γάλλος πολίτης δεν θα επιτρέπεται να διατηρεί υπηκοότητα άλλης, μη ευρωπαϊκής χώρας. «Το Ισραήλ δεν είναι ευρωπαϊκή χώρα, ούτε θεωρεί τον εαυτό του ως τέτοια», είπε.

Το ίδιο θα ισχύσει ακόμη και για υπηκόους των ΗΠΑ, συμπλήρωσε η ακροδεξιά πολιτικός. Η μόνη χώρα για την οποία θα γίνει εξαίρεση, δήλωσε η κ. Λεπέν, είναι η Ρωσία, καθώς η τελευταία είναι μέρος «της Ευρώπης των Εθνών».
Οι ηγέτες της γαλλοεβραϊκής κοινότητας θεωρούν την Μ. Λεπέν και το FN αντισημίτες, παρά το γεγονός ότι η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας έχει προσπαθήσει να απομακρύνει το κόμμα από τον ανοιχτό αντισημιτικό λόγο του ιδρυτή του και πατέρα της, Ζαν-Μαρί Λεπέν.
Η εβραϊκή κοινότητα της Γαλλίας είναι η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο, μετά από εκείνες του Ισραήλ και των ΗΠΑ, με 450.000 έως 600.000 μέλη.

Πηγή:
naftemporiki.gr