Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ο ρωσικός στρατός διακινεί νέες εικόνες από τις καταστροφές της αρχαίας Παλμύρας από το ISIS

O ρωσικός στρατός διέδωσε στις 13 Φλεβάρη εικόνες από νέες καταστροφές στους αρχαιολογικούς χώρους στην παλμύρα από τους τζιχαντιστές της ISIS.Η πόλη επανακτήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος το Δεκέμβρη του 2016.
Αυτά τα βίντεοκινηματογραφήθηκαν από drones και δείχνουν την Παλμύρα σ΄αντιδιαστολή στις 6 Ιούνη 2016 όταν η πόλη ήταν ακόμη υπό συριακό έλεγχο και μετά στις 5.2.2017 όταν αυτή ξαναπέρασε στς χέρια της ΙSIS. Aνακαλύπτουμε νέες καταστροφές στο τετράπυλο σ΄ένα μνημείο 16 κολώνων που χρονολογείται από τα τέλη του IIIe αι., όσο και στο εσωτερικό του ρωμαικού θεάτρου του IIου αι.


«Αυτές οι εικόνες δείχνουν καθαρά ότι οι τρομοκράτες κατέστρεψαν το προσκήνιο,το κεντρικό μέρος του αρχαίου ρωμαικού θεάτρου και τις στήλες του τετράπυλου», υπογραμμίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοινωθέν.
Αυτές οι καταστροφές είχε να ανακοινωθεί από την Unesco το Γενάρη που είχε καταγγείλει «ένα έγκλημα πολέμου και μια τεράστια απώλεια για το συριακό λαό και την ανθρωπότητα».

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε μια « εντατικοποίηση των κινήσεων των φορτηγών των τρομοκρατών γύρω από την Παλμύρα», που προμηνύουν νέες καταστροφές.





Πηγή: