Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Το λαχανικό που επαναφέρει την όραση, μειώνει το ηπατικό λίπος και αποτρέπει την απόφραξη του παχέος εντέρου!

Τα παντζάρια (ή τεύτλα) είναι ένα λαχανικό με ζωντανό κόκκινο χρώμα και γλυκόξινη γεύση. Τα τεύτλα κυρίως καταναλώνονται ωμά σε σαλάτες, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης και στα γλυκά.
Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι το λαχανικό είναι εξαιρετικά υγιεινό, καθώς – σύμφωνα με πολλές μελέτες, τα τεύτλα βελτιώνουν την όραση, εμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ και αποτρέπουν την απόφραξη του παχέος εντέρου.
Με το να συμπεριλάβετε τα τεύτλα στην καθημερινή διατροφή σας, θα βελτιώσετε σημαντικά τη γενική υγεία σας. Περιέχουν βιταμίνη Β, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και χαλκό, καθώς και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Μπορείτε να καταναλώνετε τα παντζάρια με τη μορφή χυμού ή να τα προσθέτετε σε σαλάτες και διάφορα πιάτα.
Να τι προσφέρουν τα τεύτλα στην υγεία σας:

Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, αποτρέποντας αποτελεσματικά τις καρδιαγγειακές παθήσεις
Παρέχουν στο σώμα σας άφθονη ενέργεια
Αποτρέπουν το άγχος χάρη στην παρουσία της βεταϊνης και της τρυπτοφάνης
Καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα λόγω των αντι-φλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών ιδιότητων.
Όπως μπορείτε να δείτε, τα παντζάρια είναι σημαντικά για την υγεία σας και είναι ο λόγος που πρέπει να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας από σήμερα!




Πηγή:
stayonthehealthypath