Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΗΦΑΙΣΤΟΣ ( Η-ΦΑΙΣΤΟΣ=ΛΑΜΠΟΝ ΑΡΜΑ).

Είναι ο ουράνιος σιδηρουργός. Δίδαξε στους ανθρώπους την επεξεργασία των μετάλλων. Τον παρίσταναν με την αστραπή και γνώριζε τα μυστικά των θεϊκών Κυκλώπων. Στην Αίγυπτο τον αποκαλούσαν Φθά που ήταν ο θεός δημιουργός του ανθρώπου.
Η παράδοση αναφέρει, ότι η κατοικία του ήταν από αστραφτερό χαλκό και διάσπαρτη από αστέρια, που σημαίνει ότι βρισκόταν σε κάποιο σημείο του ουρανού και από υπάρχουσες ενδείξεις μπορούμε να πούμε ότι ο θεός είχε τα εργαστήρια του ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ όπως και οι διάδοχοί του ΚΑΒΕΙΡΟΙ, με γήινες εγκαταστάσεις στην ΛΗΜΝΟ -ΘΗΒΑ- και ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ.

Δίδαξε στους ανθρώπους που ζούσαν στις σπηλιές πως να κάνουν έργα.
Η τεχνολογία του θεού ήταν τόσο προηγμένη που η σημερινή θα φαινόταν πολύ πρωτόγονη.
Πειραματιζόταν στην ΓΕΝΝΕΤΙΚΗ και την ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Κατασκεύαζε τεχνητή ζωή, παιδιά του σωλήνα, έπλασε την θεϊκή Πανδώρα, Εύα, από την οποία προήλθαν όλα τα κακά της ανθρωπότητας.
Την έκανε στην μορφή όμοια με τους θεούς, της έδωσε την ομορφιά της Αφροδίτης, φωνή, δύναμη, και εμφύσησε ζωή ζώσα στη γυναίκα.
Κατασκεύαζε αγάλματα όμοια με τους αθανάτους, τους έδινε ζωή και κίνηση και τον ακολουθούσαν.
Είναι ο δημιουργός των χρυσών παρθένων, που ήταν ζωντανές όπως λέγει η θεά Θέτις, τον υπηρετούσαν, κινιόταν, μιλούσαν και τον καταλάβαιναν.
Πρόκειται για πολύ εξελιγμένα ρομπότ που μόλις τώρα η σύγχρονη τεχνολογία μελετά.
Είναι ο κατασκευαστής του χρυσού θρόνου του Δία, του χρυσού άρματος του Ηλίου, του χρυσού θώρακα του Ηρακλή και της χρυσής πανοπλίας του Αχιλλέα.
Είναι ο ίδιος που κατασκεύασε τα χρυσά σκυλιά που έδωσε στον Αλκίνοο, τους χάλκινους ταύρους που έδωσε στον Αιήτη και έβγαζαν φλόγες από το στόμα.
Συνεχιστές του τεραστίου έργου του άφησε τους Κάβειρους.
ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ Κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ
Πηγή:
Grigoris Makrinitsas
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ