Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Χιλιάδες Αντι-σιωνιστές Εβραίοι, σε μαζική διαμαρτυρία κατά των Σιωνιστών

Χιλιάδες υπερ-Ορθόδοξοι Εβραίοι διαμαρτυρήθηκαν στην Ιερουσαλήμ την Τρίτη,σε μια μαζική διαδήλωση που η αστυνομία θεώρησε παράνομη αλλά την παρακολούθησε με διακριτικότητα επειδή ήταν μεγαλύτερη σε συμμετοχή κόσμου,από τις πορηγούμενες φορές,ενώ ήταν ιερηνική και δεν είχε ρίψεις μολότωφ και πετρών από το πλήθος του κόσμου προς την αστυνομία,όπως τις προηγούμενες φορές.


Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους υποστηρικτές του ραβίνου Shmuel Auerbach, ο ηγέτης της λιθουανικής υπερ-ορθόδοξης κοινότητας στην Ιερουσαλήμ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο της ΙDF τις τελευταίες εβδομάδες. Ασυνήθιστα το Ορθόδοξο Συμβούλιο της Ιερουσαλήμ – μια ακραία αντι-σιωνιστική παράταξη αντιτίθεται σε οποιαδήποτε συνεργασία με το κράτος – μέλος της διαμαρτυρίας. Ραβίνοι και από τις δύο ομάδες μίλησαν από τον άμβωνα, το κήρυγμα ήταν κατά της IDF


Οι υπερ-Ορθόδοξοι διαδηλωτές, ντυμένοι με την παραδοσιακή μαύρη ενδυμασία, κρατούσαν πανώ όπως «Το κράτος του Ισραήλ διώκει τους Εβραίους» και «Το σχέδιο διατάγματα -. Ολοκαύτωμα Τορά, για τον κόσμο»

Οι υπερ-Ορθόδοξοι Εβραίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 10 τοις εκατό του ισραηλινού πληθυσμού και ζουν σύμφωνα με μια αυστηρή ερμηνεία των εβραϊκών νόμων.Οι υπερ-Ορθόδοξοι απαλλάσσονται από τα κρατικά σχολεία και σπουδάζουν σε θρησκευτικά σχολεία,ενώ δεν δέχονται την στρατιωτική θητεία που την αντικαθιστούν με προσευχή και θρησκευτικές σπουδές.




Πηγή:
timesofisrael.com
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TIMES OF ISRAEL: Corfiatiko.blogspot.com