Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Πρώην διευθυντής CIA: «Σκοτώνουμε ανθρώπους με βάση τα μεταδεδομένα»

Σε μια πρόσφατη συζήτηση σχετικά με τα προγράμματα επιτήρησης χύμα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, ο πρώην CIA και διευθυντής της NSA Μάικλ Χέιντεν παραδέχθηκε ότι τα μεταδεδομένα χρησιμοποιείται ως βάση για τη δολοφονία ανθρώπων.
ετικέτες.


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ RT
Οι παρατηρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Πανεπιστήμιο απο τον Πρώην διευθυντή της CIA David Cole δείχνουν λεπτομερώς το είδος των πληροφοριών που η κυβέρνηση μπορεί να αποκτήσει απλά με τη συλλογή μεταδεδομένων – που σας καλούν, όταν σας καλούν, πόσο καιρό η κλήση διαρκεί, και πόσο συχνά κλήσεις μεταξύ τα δύο μέρη προέβησαν.

Παρά το γεγονός ότι οι υποστηρικτές NSA συχνά ισχυρίζονται τέτοια συλλογή μεταδεδομένων είναι επιτρεπτή λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο της πρόσκλησης,ο Cole υποστήριξε ότι ο πρώην γενικός σύμβουλος της NSA, Stewart Baker, έχει ήδη δηλώσει οτι τα μεταδεδομένα και μόνο είναι περισσότερο από αρκετό για να αποκαλύπτουν τεράστιες ποσότητες προσωπικών πληροφοριών ενός ατόμου.
“Φυσικά γνωρίζοντας το περιεχόμενο της πρόσκλησης μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για τον καθορισμό συγκεκριμένης απειλής. Αλλά μεταδεδομένων και μόνο μπορεί να προσφέρει μια εξαιρετικά λεπτομερή εικόνα των πιο οικεία ενώσεις και τα συμφέροντα ενός ατόμου, και είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο εύκολο, όπως ένα τεχνολογικό θέμα για να αναζητήσετε τα τεράστια ποσά των μεταδεδομένων από το να ακούσουν εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις. Όπως δήλωσε ο Γενικός NSA Σύμβουλος Stewart Baker, «μεταδεδομένα απολύτως σας λέει τα πάντα για τη ζωή κάποιου. Αν έχετε αρκετό μεταδεδομένα, δεν χρειάζεται πραγματικά το περιεχόμενο ».
«Όταν ανέφερα Baker σε μια πρόσφατη συζήτηση στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ο αντίπαλός μου, Μάικλ Χέιντεν, πρώην διευθυντής της NSA και η CIA, που ονομάζεται σχόλιο Μπέικερ« απόλυτα σωστή, και τον ανέθρεψε ένα, υποστηρίζοντας, «Θα σκοτώσω ανθρώπους με βάση για τα μεταδεδομένα. ”
Προφανώς, όταν ο Hayden τονίζει “αυτά τα μεταδεδομένα,” αυτός αναφέρεται στις πληροφορίες που συλλέγονται από τους Αμερικανούς πολίτες. Όπωςτο RT αναφέρει, οι ΗΠΑ ήδη χρησιμοποιούν μεταδεδομένα για να επιλέξουν στόχους σε όλο τον κόσμο.
Σε μια έκθεση ενός ανώνυμου χειριστςή μη επανδρωμένου αεροσκάφους – υποστηρίζεται από έγγραφα που διέρρευσαν από τον Edward Snowden – ο οργανισμός αναλύει τα μεταδεδομένα, καθώς και τα κινητά-tracking τεχνολογία για να καθορίσει τους στόχους, χωρίς να απασχολούν την ανθρώπινη νοημοσύνη για να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του υπόπτου.

“Είναι πραγματικά σαν να στοχεύετε ένα κινητό τηλέφωνο. Εμείς δεν στοχεύουμε τους ανθρώπους – θα στοχεύσουμε μετά τα τηλέφωνά τους, με την ελπίδα ότι το πρόσωπο στο άλλο άκρο αυτού του πυραύλου να είναι ο κακός “.

Όπως RT έχει ήδη αναφερθεί, η NSA σχεδιάζει τουλάχιστον δύο εργαλεία κρυπτογράφησης που προσφέρονται από την εταιρεία ασφάλειας RSA – ένα από τα οποία έγινε η προεπιλεγμένη επιλογή, και η οποία επέτρεψε στην NSA να διεισδύσει εύκολα τα συστήματα ασφαλείας των υπολογιστών.




Πηγή:
grothia.gr