Πρέπει να το ξέρουν όλοι οι γονείς…
Οι κατασκευαστές της Nutella έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας που αναφέρει ότι ένα από τα συστατικά της είναι καρκινογόνο.
Το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων για να παραχθεί βασίζεται
στο φοινικέλαιο που του δίνει απαλή υφή και πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.
Ο ίδιος έχει βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπος με αντιδράσεις καθώς φορείς της υγείας υποστηρίζουν πως το φοινικέλαιο πρέπει να απαγορευτεί.
Η αναλυτική έκθεση της EFSA, που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2016, αναφέρει πως το φοινικέλαιο είναι πιο επικίνδυνο από τα άλλα φυτικά έλαια, όταν χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες άνω των 200 βαθμών Κελσίου.
Δείτε επίσης:
Πηγή:
vip-news.gr
Οι κατασκευαστές της Nutella έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγμα μετά τη δημοσιοποίηση έρευνας που αναφέρει ότι ένα από τα συστατικά της είναι καρκινογόνο.
Ωστόσο, μια έκθεση της
Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) δήλωσε ότι το εν
λόγω έλαιο είναι περισσότερο καρκινογόνο από οποιοδήποτε άλλο λάδι.
«Αν φτιάξουμε τη Nutella χωρίς φοινικέλαιο το προϊόν θα μοιάζει με
υποκατάστατο και δεν θα έχει τη γεύση που έχει», λέει ο διευθυντής
προμηθειών της Ferrero Vincenzo Tapella.Ο ίδιος έχει βρεθεί πολλές φορές αντιμέτωπος με αντιδράσεις καθώς φορείς της υγείας υποστηρίζουν πως το φοινικέλαιο πρέπει να απαγορευτεί.
Η αναλυτική έκθεση της EFSA, που δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 2016, αναφέρει πως το φοινικέλαιο είναι πιο επικίνδυνο από τα άλλα φυτικά έλαια, όταν χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες άνω των 200 βαθμών Κελσίου.
Δείτε επίσης:
Σταματήστε να τρώτε μερέντες: Δηλητηριάζετε εσάς & τα παιδιά σας
Πηγή:
vip-news.gr