Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Ρωσία στο Ισραήλ: Την επόμενη φορά που θα επιτεθείτε στη Συρία, θα χτυπήσουμεμε πυραύλους Scud πετροχημικά εργοστάσια σας και λιμάνι Χάιφας

Το Ισραήλ ενημερώθηκε επίσημα από την συριακή ηγεσία μέσω της Ρωσίας ότι για κάθε ισραηλινή επιδρομή στη Συρία και για κάθε ισραηλινό αεροσκάφος που θα χτυπήσει ξανά τη Συρία θα εκτοξευθούν πύραυλοι Scud που μεταφέρουν μισό τόνο εκρηκτικών κατά στρατιωτικών βάσεων του Ισραήλ.


Σε περίπτωση που το Ισραήλ επιτεθεί σε αστικά κέντρα σε αμάχους αμάχων στη Συρία, θα βομβαρδιστεί το λιμάνι της Χάιφα και πετροχημικές εγκαταστάσεις. Δεδομένου ότι το Ισραήλ δεν ανακοινώνει τις επιδρομές, η Συρία δεν θα ανακοινώσει τις πυραυλικές επιθέσεις.


Η νέα αυτή θέση μεταφέρθηκε από τη ρωσική ηγεσία στο Ισραήλ και είναι η θέση της ηγεσίας του προέδρου αλ-Άσαντ που δηλώνει ότι η υπομονή της Συρίας δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία ότι η Συρία δεν είναι αποδυναμωμένη παρά τον εξαετή πόλεμο και γνωρίζει να υπεραμύνεται και της εθνικής της αξιοπρέπειας και αυτής του λαού της. Ο συριακός στρατός διαθέτει πυραύλους Scud για να χτυπήσει το Ισραήλ.

Η Συρία διαθέτει περί τους 800 πυραύλους SCUD σοβιετικής κατασκευής.
Πηγή:
dimpenews.com