Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Vegan Κεφτεδάκια Τηγανητά (Συνταγή)

Αυτά τα κεφτεδάκια είναι μούρλια! Γίνονται τόσο νόστιμα που θέλεις να τα φας όλα! Γευστικά σε μπερδεύουν και νομίζεις ότι ειναι κεφτεδάκια από ζωικό κιμά αλλά δεν είναι! ΕΙΝΑΙ VEGAN!!

Υλικά:
4 κούπες βρασμένα φασόλια χάντρες
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κούπα ψιλοκομμένο μαιντανό
1/3 κούπα αλεσμένο λιναρόσπορο
3/4 κούπα τριμμένη ψίχα ψωμιού
1 κούπα αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιππέρι
1 κ.σ. βεγκέτα (μείγμα λαχανικών) μπορείτε να βάλετε έναν τριμμένο κύβο λαχανικών.
1 κ.σ. από διάφορα μπαχαρικά (κύμινο, ρίγανη, πάπρικα κλπ.)

Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ ή στο μίξερ, πολτοποιούμε τα φασόλια. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και το αλεύρι και αναμειγνύουμε καλά ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα σφιχτό μείγμα.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά και μετά πλάθουμε μικρές μπαλίτσες. Τηγανίζουμε
σε φριτέζα ή βαθύ σκεύος μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν καλά και σερβίρουμε.

Αντί για τηγάνι μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο.




Πηγή: