Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Αυτό συμβαίνει στο σώμα σας 10 ώρες μετά από την εφαρμογή του βερνικιού νυχιών

Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών βάφει τα νύχια της. Αλλά, γνωρίζατε ότι το βερνίκι νυχιών περιέχει χημικά συστατικά τα οποία είναι τοξικά και μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο σώμα, όχι μόνο επιφανειακά, αλλά και στο εσωτερικό του σώματος σας; Αν θέλετε λοιπόν να μάθετε πως το βερνίκι νυχιών επηρεάζει το σώμα σας, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε την ανάγνωση αυτού του άρθρου.
Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι πολλές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες βερνικιών νυχιών είναι πολύ πιο επιβλαβείς από ό, τι φαίνονται.

Οι ερευνητές εξέτασαν 24 γυναίκες που έβαφαν τα νύχια τους για να ανιχνεύσουν τα σημάδια των χημικών τοξινών στο σώμα τους. Βρήκαν τοξίνες σε όλα τα σώματα των γυναικών. Και η αιτία των τοξινών ξέρετε ποια ήταν; Το βερνίκι νυχιών.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 100% των συμμετεχόντων έδειξαν σημάδια φωσφορικού τριφαινυλίου μόνο 10 ώρες μετά την εφαρμογή του βερνικιού νυχιών.
Σε μια μελέτη παρακολούθησης, οι ίδιοι ερευνητές εξέτασαν δέκα διαφορετικά βερνίκια νυχιών και διαπίστωσαν ότι 8 από αυτά περιείχαν αυτό το χημικό. Επιπλέον, 2 από τα βερνίκια νυχιών που ήταν θετικά στο φωσφορικό τριφαινύλιο δεν ανέφεραν στην ετικέτα που είχαν αυτή τη χημική ένωση. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έως και το 20% από τα βερνίκια νυχιών που είναι προς πώληση περιέχουν μια επικίνδυνη χημική ουσία που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συστατικών.

Τι είναι το φωσφορικό τριφαινύλιο;

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του τριφαινυλοφωσφορικού είναι ότι διαταράσσει το ενδοκρινικό σύστημα των ανθρώπων. Μπορεί να επηρεάσει τη ρύθμιση των ορμονών, το μεταβολισμό, την αναπαραγωγή αλλά και την ανάπτυξη.
Αυτό είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τα κορίτσια που χρησιμοποιούν βερνίκια νυχιών σε τακτική βάση, δεδομένου οτι η υγιή ορμονική ανάπτυξη είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ανάπτυξής τους. Ωστόσο, το φωσφορικό τριφαινύλιο ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του καθένα που εκτίθενται σε αυτό.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έως και το 20% από τα βερνίκια νυχιών που είναι προς πώληση περιέχουν μια επικίνδυνη χημική ουσία που δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των συστατικών.

Είναι επίσης γνωστό ότι είναι:

  • νευροτοξίνη
  • τοξίνη του ενδοκρινικού συστήματος
  • αναπαραγωγική τοξίνη
  • ερεθιστικό για το δέρμα
  • και οτι προκαλεί αλλεργίες

Άλλες επικίνδυνες ενώσεις στα Βερνίκια νυχιών 

Φορμαλδεϋδη
Η φορμαλδεΰδη είναι ένα γνωστό καρκινογόνο που μπορεί να διαλύεται στο νερό και στον αέρα. Η έκθεση σε αυτή τη χημική ουσία μπορεί επίσης να παράγει συμπτώματα όπως προσκόλληση, άσθμα, και δύσπνοια. Εκείνοι με χρόνιες παθήσεις είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην δηλητηρίαση απο τη φορμαλδεΰδη.

Τολουΐνη
Αυτή η χημική ουσία είναι γνωστή για την πρόληψη της ανάπτυξης στα παιδιά, όμως, κάποιοι επιστήμονες ανακάλυψαν ίχνη της στο μητρικό γάλα. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα μετά την έκθεση.


Φυσικές εναλλακτικές λύσεις για βερνίκι νυχιών

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες εταιρείες που έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν φυσικές εναλλακτικές λύσεις που εξαλείφουν τους κινδύνους αλλεργιών, καρκίνου, και ορμονικών διαταραχών.

1.Honeybee Gardens
Έχει μια σειρά από φυσικά βερνίκια νυχιών σε μια ευρεία ποικιλία χρωμάτων. Είναι κατασκευασμένα από νερό και δεν περιέχουν απολύτως κανένα ίχνος επικίνδυνων χημικών ουσιών ή καρκινογόνων ουσιών.

2.Acquarella
Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει περισσότερα από 50 χρώματα στα βερνίκια νυχιών. Όλα με βάση το νερό και χωρίς φορμαλδεΰδη, τολουόλιο, φθαλικό διβουτυλεστέρα ή υδράργυρο.

3.SpaRitual
Πρόκειται για ένα εμπορικό σήμα σε βερνίκια νυχιών χωρίς τοξίνες και είναι επίσης βίγκαν.

4. Peacekeeper Cause-Metics
Έχει επίσης μερικά βερνίκια με βάση το αργανέλαιο και είναι απαλλαγμένα από τοξίνες. Τα βερνίκια αυτά επίσης ενυδατώνουν τα νύχια σας.
Είναι αλήθεια ότι τα βαμμένα νύχια φαίνονται πολύ ωραία, αλλά πραγματικά αξίζει να βάφουμε τα νύχια μας, γνωρίζοντας όλους αυτούς τους κινδύνους;



Πηγή: