Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Πόση "εγκυρότητα" πια!!! Δημοσιογραφία της πλάκας 2: Και ο Σρόιτερ παρουσίασε απόσπασμα της κωμωδίας “The Interview” ως είδηση για τη Βόρειο Κορέα

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση.
Τον γύρο του διαδικτύου έκανε η «γκάφα» που έγινε στην εκπομπή Live News του τηλεοπτικού σταθμού «E» χθες, Πέμπτη, όταν προβλήθηκε ως αληθινό περιστατικό, απόσπασμα από την ταινία «The Interview» (Η Συνέντευξη).


Η εκπομπή, την οποία παρουσιάζει ο Νίκος Ευαγγελάτος, πρόβαλλε πλάνα που δείχνουν ένα μικρό κορίτσι στην Βόρεια Κορέα να τραγουδά κατά των Αμερικανών. Οι στίχοι του είναι τόσο ακραίοι (π.χ. μακάρι οι ΗΠΑ να εκραγούν σε μια μπάλα πύρινης κόλασης) και θα μπορούσαν να είναι βγαλμένοι από κάποια κωμική ταινία. Το βίντεο ωστόσο φάνηκε πειστικό στην ομάδα της εκπομπής που τελικά το προέβαλε ως αληθινό, χωρίς να ψάξει την πηγή του.
«Ανατριχιαστικό: Ακόμα και κοριτσάκι έβαλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν να απειλήσει τις ΗΠΑ», έγραφε το lead της είδησης.
Όμως ο Ευαγγελάτος δεν ήταν μόνος. Άλλος ένας “κορυφαίος δημοσιογράφος” της Ελλάδας, ο Σρόιτερ, μετέδωσε το βιντεο με το παιδάκι που προκαλεί “αίσθηση”.
Δείτε τον Σρόιτερ να παρουσιάζει απόσπασμα ταινίας ως είδηση:

Δείτε και την έναρξη της παγκοσμίως γνωστής κωμωδίας “Τhe Interview” που ξεκινά με το απόσπασμα που χρησιμοποίησαν οι Σρόιτερ – Ευαγγελάτος: