Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Έδωσαν ως πρώτη αιτία για την πτώση του ελικοπτέρου , αυτή που θα έπρεπε να είναι η… τελευταία στη λίστα! - ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΕΗ αδειάζει ΥΠΕΘΑ & ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ (2 Άρθρα)

Τώρα δεν κρατιέμαι και θα το πω: Τα ελικόπτερα «Χιούϊ» (UH-1H) έχουν ένα «σύστημα» προστασίας από καλώδια της ΔΕΗ. Kι αυτό γιατί επειδή επιχειρησιακά σχεδιάστηκαν να πετάνε σε πολύ χαμηλό ύψος, ο κατασκευαστής (Bell) έδωσε την δυνατότητα με ένα σύστημα δύο σημείων, να κόβουν τα καλώδια όταν βρεθούν στην πορεία του ελικοπτέρου ! Είναι προφανές λοιπόν ότι κάτι άλλο προηγήθηκε της πτώσης με ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ το Χιούι να καταπέσει πάνω σε αυτά! Απορώ γιατί από την πρώτη στιγμή οι γνωστοί ΑΝΑΛΥΤΑΡΑΔΕΣ έδωσαν ως πρώτη αιτία για την πτώση, αυτή που θα έπρεπε να είναι η … τελευταία στη λίστα! Και φυσικά από την πρώτη στιγμή έριξαν το φταίξιμο στο γνωστό … υποζύγιο! Τον πιλότο δηλαδή!


Δεν φτάνει που κάνανε αβαβά τις τουρκικές παρεμβολές του Κόραλ με το τραγικό δυστύχημα στη Κίναρο, όπου και πάλι τα φόρτωσαν στον πιλότο και στον … αέρα, τώρα ξαναβγαίνουν πάλι να μας πουν ότι 50 χρονών ελικόπτερα είναι καλοσυντηρημένα και οι πιλότοι τα πετούν … άφοβα! Για το πρόσφατο δικαστήριο που δικαίωσε οικογένειες πιλότων ελικοπτέρων στην Ελλάδα και επιδίκασε στο Κράτος τεράστιες αποζημιώσεις ως υπεύθυνο για τους θανάτους, ούτε μια γραμμή δεν αφιέρωσαν!
Αβαβά … αβαβά … αβαβά….
ΥΓ
ΑΝΑΛΥΤΑΡΔΕΣ, μας έχετε κουράσει πολύ… Oχι άλλο κάρβουνο στο βωμό του κάθε σπόνσορα και κάθε εμπόρου όπλων!!!Πηγή:
George Adalis B
triklopodia.gr


ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΕΗ αδειάζει ΥΠΕΘΑ & ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ του για το ΑΤΥΧΗΜΑ....

Ο 52χρονος τεχνικός της ΔΕΗ Δήμος Χατζηλέλεκας ζει στην Ελασσόνα, είναι πατέρας 2 παιδιών, υπηρετεί στο 4μελές τοπικό κλιμάκιο της ΔΕΗ

και έφτασε πρώτος στο σημείο της τραγωδίας, αναζητώντας την αιτία που είχε διακοπεί το ρεύμα στην περιοχή και μαζί με το Γραμματέας της Ένωσης Τεχνικών Λάρισας της ΔΕΗ Γ.Φώλιας περιγράφουν: Η ΔΕΗ ενημερώθηκε από πολίτες για τη διακοπή και οι συνάδελφοι πήγαν στον υποσταθμό, όπου έκαναν δοκιμαστικό χωρίς επιτυχία. Έτσι, βγήκαν και ακολούθησαν όλη τη γραμμή, με το αυτοκίνητο -και όπου χρειαζόταν με τα πόδια- με σκοπό να εντοπίσουν πού υπήρχε το πρόβλημα. Έξω από το Σαραντάπορο, ο Δ.Χατζηλέλεκας είδε κάτι που δεν του άρεσε στη γραμμή, στάθμευσε το αυτοκίνητο και ανέβηκε με τα πόδια, χωρίς να μπορεί να φανταστεί τι θα συναντούσε ... το ελικόπτερο χτύπησε στην πλαγιά, έσπασε στα δύο και η άτρακτός του σύρθηκε για περίπου 50 μέτρα, ενώ η ουρά του έμεινε στο σημείο της πρόσκρουσης. Η άτρακτος άφησε γραμμή, άνοιξε δρόμο παρασέρνοντας πουρνάρια, ενώ εκεί που κατέληξε έκοψε σαν πράσο την κολόνα της ΔΕΗ με τον έλικά της ... βρήκα την Αρχιλοχία να κάθεται στο χώμα, με μαζεμένα τα πόδια και τα χέρια στο κεφάλι. Ήταν φανερά σοκαρισμένη ... πλησιάζοντας την άκουσε να λέει «Πώς θα μας βρουν; Δεν θα μας βρουν, θα πεθάνουμε όλοι». «Ηρέμησε, θα μας βρουν» απάντησα, έπιασα τα χέρια και προσπαθούσα να την κρατήσω ήρεμη.
Ο Δ. Χατζηλέλεκας άκουγε το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας να χτυπά επίμονα και την είδε να του κάνει νεύμα, δείχνοντάς του προς τον σάκο της. Είχε δεκάδες αναπάντητες κλήσεις, από τον σύζυγό της, από τη μονάδα της και από άλλους αριθμούς. Ο υπάλληλος της ΔΕΗ απάντησε στην επόμενη κλήση, χωρίς να ρωτήσει την 26χρονη, βλέποντας στο όνομα καλούντος τη λέξη «Στεφανοβίκειο». Με τον τρόπο αυτό ενημερώθηκε η βάση της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο για το στίγμα του δυστυχήματος και ότι υπήρχε μια διασωθείσα τραυματίας. Μετά από λίγα λεπτά επικοινώνησε μαζί του Ιατρός του 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης και του έδωσε οδηγίες για το πώς θα χειριστεί την κατάσταση. «Μου ζήτησε νερό, αλλά δεν μπορούσα να της δώσω γιατί δεν μου επέτρεπε ο γιατρός. Έριξα λίγο στο πουκάμισό μου και της έβρεξα τα χείλη», είπε ο 52χρονος.
Στο μεταξύ στο σημείο είχαν φτάσει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σαρανταπόρου, Γιάννης Βαΐτσης, Αστυνομικοί κ.ά. που έβλεπαν τα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης να πετούν στην περιοχή και επιχειρούσαν αγωνιωδώς να γίνουν ορατοί, ανάβοντας φωτιές και ανεμίζοντας τα ρούχα τους στον αέρα. Σύμφωνα με την περιγραφή του τεχνικού της ΔΕΗ Δ.Χατζηλέλεκα είχε περάσει περίπου μία ώρα όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε παρακείμενο ξέφωτο και παρέλαβε την κοπέλα.

ΣΥΝΕΠΩΣ: ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΓΙΑ, ΜΕΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΟΛΩΝΑ & ΚΑΛΩΔΙΑ ΔΕΗ, ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΔΡΑΣΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ=60 ΛΕΠΤΑ ΗΡΘΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΕΠΙΖΗΣΑΣΑ.;

ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ , ΠΟΙΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ;;;;


Πηγή:
asimpiestos.blogspot.com


Σύνθεση:
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ