Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Συρία ώρα μηδέν: Οτι πετάει καταρρίπτεται – Ήρθε η ώρα η «Αρκούδα» να κατασπαράξει την Τουρκία

Οι Τούρκοι καιροσκόποι και άρπαγες όπως ήταν πάντοτε στην αιματοβαμμένη και γεμάτη με γενοκτονίες ιστορία τους, νομίζουν ότι βρήκαν την τέλεια αφορμή ελέω αμερικανικών πυραύλων για να «περάσουν» την δημιουργία  ουδέτερης ζώνης πτήσεων στην βόρεια Συρία. Αλλά ήρθε η ώρα να την πληρώσουν καθώς απομακρύνονται από την συμφωνία με τη Μόσχα, προσεγγίζουν πάλι τις ΗΠΑ ενώ υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι αυτοί είναι πίσω από την επίθεση με τα χημικά στην Ιντλίμπ.


Σκοπός τους η αποτροπή παρουσίας ρωσικών και συριακών μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή στην οποία ο τουρκικός στρατός ετοιμάζει με το «έτσι θέλω»  στρατιωτικές βάσεις, και θέλει να υφαρπάξει συριακό έδαφος με στόχο την αποτροπή της ένωσης των Κούρδων.
Η συριακή βάση Ας Σαϊράτ που…βομβαρδίστηκε είναι ξανά επιχειρησιακή ενώ η Ρωσία αποφάσισε να κλείσει τον δίαυλο επικοινωνίας με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ από σήμερα τα μεσάνυχτα.
Αναλυτικά, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι το Πεντάγωνο ειδοποιήθηκε πως η λειτουργία του διαύλου επικοινωνίας των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας με αυτές των ΗΠΑ, ο οποίος έχει στόχο να αποφεύγονται αθέλητες συγκρούσεις των αεροσκαφών τους στον εναέριο χώρο της Συρίας, θα κλείσει στις 00:00 (ώρα Ελλάδας).
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ρωσικές και συριακές δυνάμεις έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα μάχης σε όλη τη Συρία.
«Η Άγκυρα ζητά επίμονα την δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και μια ασφαλή ζώνη στη Συρία», τόνισε ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  Ibrahim Kalin .
«[Η επίθεση  των ΗΠΑ] είναι μια κατάλληλη απάντηση στα εγκλήματα του καθεστώτος [ Προέδρου  της Συρίας Μπασάρ Ασάντ]. Ήταν σημαντικό, δεδομένου ότι οι επιθέσεις εναντίον αμάχων έχουν μείνει χωρίς απάντηση.
Είναι επείγον να προχωρήσουμε με τη δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και μια ασφαλή ζώνη για να αποτρέψουμε περαιτέρω εγκλήματα. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει από κοινού,» δήλωσε ο ίδιος στο τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα NTV.
Tαυτόχρονα, ο πιλότος της συριακής πολεμικής αεροπορίας, το αεροσκάφος του οποίου συνετρίβη στην Τουρκία στις αρχές Μαρτίου, προφυλακίστηκε σήμερα κατηγορούμενος για «κατασκοπεία» και «απειλή της ασφάλειας των συνόρων»!
Νέα πισώπλατη μαχαιριά της Τουρκίας στους πρώην συμμάχους της


Ο 56χρονος πιλότος σώθηκε, αφού χρησιμοποίησε επιτυχώς το εκτοξευόμενο κάθισμά του όταν το μαχητικό του συνετρίβη στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας, στα σύνορα με τη Συρία. Εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα και κατά την ανάκρισή του είπε ότι είχε απογειωθεί από τη Λαττάκεια, στη δυτική Συρία, προκειμένου να βομβαρδίσει στόχους στην περιοχή του Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης υποστήριξε ότι το αεροπλάνο του δέχτηκε πυρά πριν συντριβεί στο τουρκικό έδαφος.
Ο εκπρόσωπος της ανταρκτικής οργάνωσης Αχράρ αλ Σαμ, Άχμαντ Κούρα Άλι, είχε δηλώσει τότε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αντάρτες κατέρριψαν «ένα αεροσκάφος που ανήκε στο καθεστώς του Αλ Άσαντ».
Το τουρκικό πρακτορείο δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Σύρο πιλότο. Η ανακοίνωση της σύλληψής του σημειώνεται σε μια περίοδο που η Άγκυρα έχει σηκώσει τους τόνους εναντίον της Δαμασκού και έχει ενωθεί ξανά με τις ΗΠΑ.
Η Τουρκία είχε δώσει  τελεσίγραφο στην Ρωσία για να σταματήσει η υποστήριξη στους Κούρδους και να κλείσουν τα γραφεία του PYD-YPG στη Μόσχα. Η Άγκυρα τόνισε πως έχει την δυνατότητα να αντεπιτεθεί στην κουρδική πόλη.
Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει συγκρούσεις μεταξύ τουρκόφιλων δυνάμεων και συριακού Στρατού-Κούρδων στο συριακό έδαφος.
Αυτό που θέλουν να σταματήσει πάση θυσία ο Ερντογάν είναι μια ρωσική βάση στην περιοχή, η οποία θα διαλύσει τα σχέδια του.
Ο ρωσικός στρατός  προετοιμάζει την δημιουργία  μιας μόνιμης βάσης στη βορειοδυτική Συρία ενώ η ρωσική στρατιωτική ηγεσία υπέγραψε συμφωνία με το YPG  για την εκπαίδευση των Κούρδων.
Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή Shahba εντοπίστηκαν ρωσικές δυνάμεις να γιορτάζουν μαζί με τους Κούρδους, το Νεβρόζ. Πρόκειται για τη γιορτή της εαρινής ισημερίας και η λέξη σημαίνει «Νέο Φως», «Νέα Ημέρα». Για τους Κούρδους η γιορτή αυτή έχει ταυτιστεί με την επανάσταση, με τον αγώνα για την ελευθερία.
Όλα αυτά έχουν εξοργίσει τον Ερντογάν ο οποίος διαβλέπει στρατηγικού τύπου περικύκλωση της  χώρα του και για αυτό οι σχέσεις με την Μόσχα έχουν πάρει την «κατηφόρα».
Οι Τούρκοι παίζουν ως συνήθως σε διπλό ταμπλό, και τώρα θα προσεγγίσουν την Ουάσιγκτον ξανά αν δεν το έχουν ήδη κάνει .
«Μόνο που την  προδοσία πολλοί αγάπησαν αλλά  τον προδότη κανένας».




Πηγή:
newsnea.com