Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Δηλώσεις Πούτιν για την επίθεση στην Ρωσία

Οργή αλλά και ψυχραιμία στο Κρεμλίνο

Οι ρωσικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τη φονική έκρηξη στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης.
Φυσικά σε αυτά συμπεριλαμβάνεται το σενάριο για τρομοκρατική επίθεση, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σύμφωνα με το Russia Today και το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από τις εκρήξεις και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ήδη, ανέφερε, έχει συζητήσει με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, που προσπαθούν να διευκρινίσουν τις αιτίες του συμβάντος.

«Οι αιτίες δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες, είναι πολύ νωρίς. Εξετάζουμε όλα τα σενάρια, από τρομοκρατία μέχρι κοινό έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο «Τσαρ Βλαντ» σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Ομάδες ασφαλείας και ειδικές δυνάμεις εργάζονται πάνω στο συμβάν και θα κάνουν τα πάντα για να φτάσουν στην βάση του τι συνέβη και να δώσουν πλήρη αναφορά», πρόσθεσε.

Η Ρωσία παίρνει το μήνυμα πως αποτελεί στόχος της Νεαταξίτικης τρομοκρατίας, από όπου αυτή και αν προέρχεται. Δεν έχουν υπολογίσει ωστόσο πως η «Αρκούδα», ανά πάσα στιγμή μπορεί να τους χτυπήσει εκεί που δεν το περιμένουν.




Πηγή: