Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Σερβίας, Βούτσιτς ευχαρίστησε τον Πούτιν για την υποστήριξη

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Σερβίας, ο νυν πρόεδρος της κυβέρνησης της Σερβίας Αλεξάντρ Vuchich εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την υποστήριξη τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την κ Μέρκελ και τον Βλαντιμίρ Vladimirovich Πούτιν για το γεγονός ότι είχαν το θάρρος να διαπραγματευτούν με τη Σερβία και με εμένα ως πρόεδρος της κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, αν και στους δύο είπα, ότι ήταν αντίστοιχα δεκαπέντε και τρεις μέρες πριν από την διεξαγωγή των εκλογών.

τους ευχαριστώ γι ‘αυτό, και αυτό σημαίνει ότι σκέφτονται καλά για την Σερβία και αυτό δεν είναι τόσο κακό για μένα, «- είπε ο Βούτσιτς. Το Βερολίνο ο Πρωθυπουργός της Σερβίας το επισκέφθηκε στις 15 Μαρτίου και την Μόσχα – στις 27 Μαρτίου.

Ο Βούτσιτς δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα μεταβεί στο Μόσταρ της Βοσνίας. Επίσης, με την ιδιότητα του του Πρωθυπουργού και νεοεκλεγέντα προέδρου της Σερβίας σχεδιάζει να επισκεφθεί την Κίνα.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο Βούτσιτς για την περασμένη Κυριακή στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, κέρδισε μια πειστική διαφορά, κερδίζοντας περισσότερο από το 50% των ψήφων. Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι ο δεύτερος γύρος δεν θα γίνει.




Πηγή: