Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Νέα κίνηση Τραμπ - Εθνικοποιεί την οικονομία των ΗΠΑ

Η οποία μέχρι τώρα βαλλόταν από την Ατζέντα 2030.

Σε νέες κινήσεις στην μεγάλη σκακιέρα με έπαθλο τις ΗΠΑ (και όχι μόνο) προβαίνει η Παλαιά Τάξη, η οποία ρίχνει το βάρος στην οικονομία, στοχεύοντας σε πραγματική ανάπτυξη και παράλληλη παρεμπόδιση των παγκοσμιοποιητών να δράσουν στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους New York Times, ο Ντόναλντ Τραμπ από κοινού μαζί με συμβούλους του από τον Λευκό Οίκο, επέστρεψαν στις προσπάθειές τους για τάχιστη εθνικοποίηση της οικονομίας των ΗΠΑ, υπό το δόγμα του "Buy American - Hire American (Αγοράστε αμερικανικά - Προσλάβετε Αμερικανούς).


Πρωτεργάτης αυτής της στρατηγικής μέσα στον Λευκό Οίκο, φαίνεται πως είναι ο πολυσυζητημένος στις ΗΠΑ, Steve Bannon, που ανήκει στην εθνικιστική πτέρυγα των συμβούλων του Τραμπ. 
Είναι ένας εκ των οποίων υποστηρίζουν την αμερικανική ανάπτυξη που θα έχει πρωτίστως οφέλη, αποκλειστικά και μόνο για τους Αμερικανούς, δηλαδή για όσους εργάζονται κι έχουν επιχειρήσεις στη χώρα.
"Οι τελευταίες κινήσεις του Τραμπ ισοδυναμούν με μια επιστροφή σε εθνικιστές συμβούλους όπως ο κ. Bannon, ο οποίος θεωρεί το εμπόριο κρίσιμο για την λαϊκιστική στρατηγική του προέδρου, αλλά του οποίου η φήμη έχει πληγεί μετά από συγκρούσεις με υποστηριχτές της παγκοσμιοποίησης όπως ο Jared Kushner, ο γιος του Trump , και ο Gary D. Cohn, ο πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs", αναφέρουν μεταξύ άλλων οι New York Times.
Θυμίζουμε πως από την επομένη της ανάληψης  καθηκόντων, ο Τραμπ με διάταγμα έχει απαλλάξει εκατομμύρια Αμερικανούς από την γραφειοκρατία και οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υποδεχθούν μία δραστική μείωση των φόρων, που κατά περίπτωση θα αγγίζει και το 75%. 




Πηγή:
el.gr