Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Έγραψε ιστορία ο Λευτέρης Πετρούνιας! Πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη σερί φορά!! (Βίντεο)

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Πετρούνιας Πρωταθλητής Ευρώπης με ασύλληπτο ρεκόρ!

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ!

Πρωταθλητής στον τελικό των κρίκων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Κλουζ της Ρουμανίας, με ασύλληπτο ρεκόρ!

Κατάφερε να  στεφθεί για τρίτη φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο αγώνισμα μετά το 2015 στο Μονπελιέ και το 2016 στη Βέρνη, κάτι που μόνο τρεις θρυλικοί γυμναστές του παρελθόντος το έχουν καταφέρει. Οι Σοβιετικοί Γιούρι Τιτόφ (1957, 1959, 1961) και Μιχαήλ Βορονίν (1967, 1969, 1971) και ο Ιταλός ρέκορντμαν Γιούρι Κέκι, ο μοναδικός που έχει στην συλλογή του τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους και μάλιστα συνεχόμενους (1990, 1992, 1994, 1996)!

Αξίζει να σημειωθεί οτι η Ελλάδα είχε για πρώτη φορά διπλή εκπροσώπηση στον τελικό του ίδιου οργάνου, επίτευγμα ανεπανάληπτο στην ιστορία της ελληνικής ενόργανης στο θεσμό, με τον έτερο συναθλητή του Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη να κατακτά την έκτη θέση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αισθάνεται περήφανος για αυτό το επίτευγμα δηλώνοντας: «Είναι μεγάλη επιτυχία η πρόκριση του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη. Για πρώτη φορά θα έχουμε δύο αθλητές στον ευρωπαϊκό τελικό του ίδιου οργάνου. Αυτό αποδεικνύει ότι έχουμε πολλούς άξιους αθλητές στις Εθνικές ομάδες και ότι διαθέτουμε πλέον μία σχολή πρωταθλητών στους κρίκους, που ξεκίνησε με τις σπουδαίες διακρίσεις του Δημοσθένη Ταμπάκου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

infiltr8or

Η απονομή κι ο Εθνικός Υμνος


Η Χρυσή Προσπάθεια το Λευτέρη Πετρούνια








Πηγή:olympia.gr