Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Σύριος Υπουργός προς Τραμπ: «Aν εσύ είσαι ζώο μην θεωρείς ότι οι άλλοι είναι ομοιοί σου»

«Aν εσείς είστε ένα ζώο, εσείς ο ίδιος,δεν πρέπει να θεωρείτε ότι οι άλλοι είναι όμοιοί σας . Ο Bachar el-Assad Είναι ο πρόεδρος ενός κυρίαρχου κράτους ,εκλέχθηκε από το λαό. Έγκειται επόμένως στο συριακό λαό και όχι στον Donald Trump να του αποδώσει τα χαρακτηριστικά του», δήλωσε στο Sputnik ο Ayman Soussan, ο σύριος αναπληρωτής ΥΠΕΞ επιστρέφοντάς του ευθέως τον χαρακτηρισμό.
Ο Μπασάρ Άσαντ είναι ο πρόεδρος ενός κυρίαρχου κράτους, εκλέχτηκε από το λαό.

Ο ανώτερος διπλωμάτης της Συρίας έχει απαντήσει στην παρατήρηση Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «ζώο» για τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ μετά τη χημική επίθεση Ιντλίμπ, και πρόσθεσε ότι είναι ο λαός της Συρίας που θα πρέπει να δώσουν περιγραφές ηγέτη τους, όχι κάποιος άλλος.

Σημαντικές δυτικές δυνάμεις έχουν κατηγορήσει την κυβέρνηση της Συρίας για την υλοποίηση του υποτιθέμενη χημική επίθεση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας στις 4 Απριλίου Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο το Fox Business την Τετάρτη, Trump κατηγόρησε την υπάρχουσα κυβέρνηση στη Συρία, και τη στήριξη της Μόσχας του Άσαντ και κάλεσε το συριακό ηγέτη «ένα ζώο.»
Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουαλέμ έχει αρνηθεί τη συμμετοχή της κυβέρνησης στο περιστατικό Ιντλίμπ, λέγοντας ότι ποτέ δεν είχε χρησιμοποιήσει χημικά όπλα σε πολίτες ή ακόμα και τρομοκρατες που δρουν στη χώρα και ποτέ δεν θα το κάνει.


Στις 6 Απριλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτόξευσαν 59 Tomahawk πυραύλους cruise στο συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Ash Sha’irat σε απάντηση προς την εικαζόμενη χρήση χημικών όπλων στην επαρχία Ιντλίμπ.




Πηγή:
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ SPUTNIK
grothia.gr