Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Πόλεις και Ιερά της Ελλάδας σε Διάταξη των Άστρων και των Αστερισμών (χάρτες)

Ποιός σήκωσε τα μάτια του στον Ουρανό και δεν ένοιωσε μέσα του το μυστηριώδες κάλεσμα των άστρων;
Οι πόλεις και τα ιερά της Ελλάδας είναι τοποθετημένα σε διάταξη που συμφωνεί απόλυτα με την διάταξη των άστρων και των αστερισμών.
Μία διαπίστωση απολύτως αληθινή…

ΕΛΛΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ, ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗΝ.
ΟΜΙΛΟΥΜΕΝ ΚΑΙ ΤΕ ΠΡΑΤΟΜΜΕΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΘΥΜΕΙΣΘΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗΝ ΥΜΑΣ.
ΚΑΛΕΙΤΕ ΕΚ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΦΟΙΒΟΥ ΑΝΑΞ.

ΟΥΤΟΣ ΕΙΣ ΓΑΙΑ ΔΕΜΕΙ ΝΟΥ ΚΑΙ ΧΙΤΩΝΑ.
ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝ ΚΑΙ ΤΕ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΗΛΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
ΦΟΙΒΟ ΣΕΙΡΙΟ ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΩΡΑ ΙΝΑ
ΣΩΖΟΜΕΝ ΤΗ ΘΕΑ ΜΗΤΕΡΑ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΘΝΗΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΙΑ ΡΕΑ ΓΑ.
ΕΡΡΩΣΘΕ ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕ ΗΜΙΑΦΥΠΝΙΣΘΕΝΤΕΣ.


Παρακολουθείστε το το video που ακολουθεί από Σέκερης Απολλώνας και στην συνέχεια δείτε τους χάρτες όπως τους είδαμε στο http://geoment.e-e-e.gr/astronomikisximatismoi.htm -d-

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΙΕΡΩΝ

Η διαδρομή προς τον κάθε ιερό τόπο περιελάμβανε το πέρασμα από πολλά μέρη. Τα σημεία – κλειδιά που ακολουθούσε αυτός ο τελετουργικός χορός φαίνεται πως βρί­σκονταν σε προκαθορισμένες με ακρίβεια αποστάσεις, όπως για παράδειγμα οι μεσαιωνικές «στάσεις του Σταυρού». Τα δίκτυα αυτών των σημείων – κλειδιών που σημάδευαν τις πορείες, από το ένα προσκύνημα στο άλλο. θεωρούνταν ότι έπρεπε να παραμένουν αναλλοίωτα και αιώνια, τόσο όσο και τα αστέρια.



Πραγματική η πορεία που ακολουθούσε ο προσκυνητής ήταν βασισμένη στην κίνηση των άστρων και στο περίγραμμα των αστερισμών και των ζωδιακών. Για παράδειγμα, η διαδρομή που περνούσε από : Τεγέα, Ελευσίνα, Ναό Αφαίας Αθηνάς, Ναό Ποσειδώνος Σουνίου, Αθήνα, αντανακλά το σχήμα του αστερισμού της παρθένου, ενώ η πορεία από ιερό σε ιερό στην περιοχή του Μαραθώνα αντανακλά το σχήμα του αστερισμού του Σκορπιού.



Για τους αρχαίους Έλληνες, κατόχους της προκατακλυσμιαίας γνώσεως, τα αστέρια αντανακλούσαν και συμβόλιζαν την αιώνιο ρυθμική τάξη. Τη διαβεβαίωση ότι ο κόσμος είναι μια δημιουργία με συνοχή και νόημα και όχι κάτι που έγινε τυχαία, όπως προσπαθεί να μας πείσει τους δυο τελευταίους αιώνες η επιστήμη, που αντικατέστησε προοδευτικά τη θρησκεία, ως αιχμή δόρατος της εκάστοτε εξουσίας. Η, με απόλυτα γεωμετρικά σχήματα, γεωγραφική κατανομή των ιερών τόπων στην επιφάνεια του ελλαδικού χώρου είχε αυτόν ακριβώς το σκοπό: να δώσει στην ανθρώπινη κλίμακα το ανάλογο της ουράνιας τάξης, για την εκμετάλλευση στο έπακρο όχι μόνο του δυναμικού της γης, αλλά και αυτής της κοσμικής ενέργειας. Αυτό φαίνεται από τον συγκεκριμένο προσανατολισμό που είχαν τα διάφορα ιερά. ώστε να παρέχουν συγκε­κριμένες πληροφορίες ως προς την ευεργετική επίδραση του Ηλίου, της Σελήνης, των πλανητών και των άστρων.



Για παράδειγμα, 0 αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου, απαραίτητος για τον προσανατολισμό των ναυτικών, είναι γνωστός και με άλλα ονόματα όπως Καρότσα, Κιβωτός και Καράβι, ονόματα και έννοιες που διατηρήθηκαν και στην χριστιανική παράδοση . Η σύλληψη της ιδέας του ναού ήταν το ανακλώμενο είδωλο αυτού του ουράνιου καραβιού. τοποθετημένου επάνω στη γη. Στο ναό είχε αποδοθεί μονιμότητα και αμετάβλητη υπόσταση όπως αυτή των αστερι­σμών, επειδή θεωρήθηκε το κατάλληλο πρότυπο των αιωνίων μυστηρίων της Γαίας και όλης της δημιουργίας που συμβολι­ζόταν από τον Πολικό αστέρα, τον επί χιλιετίες φίλο οδηγό των θαλασσοπόρων Ελλήνων.






Πηγή:
Επιμέλεια, επιλογή κειμένων, εικόνων, video από ellaniapili και geoment έγινε από diadrastika.com