Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Μεγάλο σκάκι από τον Β.Πούτιν: Κλείνει τον συριακό ενάριο χώρο κάνοντας επίδειξη δύναμης και σώζοντας προς το παρόν τον Ν.Τραμπ…

Την αλήθεια προσπαθούμε να ανιχνεύσουν πολλοί ειδικοί  από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η επίθεση των ΗΠΑ με την μαζική εκτόξευση πυραύλων Cruise .
Συνολικά  59 πύραυλοι  BGM-109 Tomahawk εκτοξεύθηκαν με στόχο την αεροπορική βάση  Sharayat στην Συρία από τα δύο αντιτορπιλικά  USS Porter και το USS Ross.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι επιθέσεις κατέστρεψαν μόλις 6 μαχητικά-βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-22, MiG-23.
Ωστόσο, σύμφωνα με πιο πρόσφατες αναφορές, οι Σύριοι κατάφεραν να εκκενώσουν  το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης των αεροσκαφών τους πριν από την επίθεση .
Η επίθεση στην αεροπορική βάση Sharayat είχε πολύ λίγα σοβαρά αποτελέσματα με την πρόκληση μόνο μικρών ζημιών  σε διαδρόμους, υπόστεγα, στέγαστρα, κλπ.
Οι δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν ότι καταστράφηκαν και κτυπήθηκαν 15 υπόστεγα με αεροσκάφη  ενώ κτυπήθηκαν και κάποιες αποθήκες πυρομαχικών, καυσίμων, αίθουσες ενημερώσεων, πέντε θέσεις αντιαεροπορικών κλπ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην  βάση αυτή στάθμευαν  πολλά ρωσικά ελικόπτερα Mi-35 και Ka-52.
Το έτερο στοιχείο του μυστηρίου αφορά την παρουσία των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων  S-400, τα ραντάρ των οποίων εντοπίζουν οποιοδήποτε τύπο εναέριων στόχων, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών που πετούν χαμηλά αλλά και  drones και φυσικά βαλλιστικούς πυραύλους Cruise TOMAHWAK.
Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με τρεις διαφορετικούς τύπους πυραύλους αναχαίτισης, και καλύπτει απόσταση έως και 400 χιλιόμετρα σε 30 km υψόμετρο ενώ η ανίχνευση των ραντάρ  ανιχνεύει στόχους μέχρι και  600 km.
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι πύραυλοι Tomahawks ίπτανται και δεν υπήρχε  σχεδόν καμία πιθανότητα να μην εντοπιστούν, το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η ρωσική στρατιωτική διοίκηση επέτρεψε την εκτέλεση βολών αυτών  των πυραύλων, κάτι που παραμένει ανοιχτό.
Πληροφορίες  ανέφεραν ότι πάνω από την ρωσική βάση της Ταρτούς καταρρίφθηκαν 30 αμερικανικοί πύραυλοι, ενώ υπάρχουν και  φωτογραφίες από τα συντρίμμια τους.
Οι υπόλοιποι καταρρίφθηκαν από Pantsir S1 και δεν χρειάστηκε καν η ενεργοποίηση των S-400. Αν αυτό είχε γίνει τότε θα είχαμε απευθείας αναμέτρηση Ρωσίας- ΗΠΑ.

Μήπως το παιχνίδι ήταν στημένο από Μόσχα και Ουάσιγκτον για να βγει από την δύσκολη θέση ο Τραμπ μετά τις καταγγελίες περί σύνδεσης του με την Ρωσία;
Μήπως με αυτήν την επίθεση θα δοθεί χρόνος στον νυν Αμερικανό πρόεδρο να βγει από τα αδιέξοδα που τον έχει τοποθετήσει το αποκαλούμενο «βαθύ αμερικανικό κράτος»;
Και εντέλει μήπως έτσι (έκλεισε ο συριακός εναέριος χώρος) ηρεμήσουν και οι Ισραηλινοί που θέλουν συνέχεια να πετάνε εντός συριακού εδάφους κτυπώντας συριακούς στόχους;
Πολλά και αδυσώπητα ερωτήματα προκάλεσε αυτή η εναέρια επίθεση η οποία θύμισε περισσότερο ταινία του Χόλιγουντ παρά στρατιωτική επίθεση.




Πηγή: