Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

ΚΙΝHΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ: Zητάει εμπειρογνώμονες να αποδείξουν αν υπήρχαν χημικά στην αεροπορική βάση της Συρίας!

Το ρωσικό ΥΠΑΜ ξεσκεπάζει την αμερικανική πλεκτάνη! Το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ απέτυχαν να αποδείξουν την ύπαρξη χημικών όπλων στο συριακό αεροδρόμιο που χτυπήθηκε από πυραύλους Κρουζ των Αμερικανών.

Ο Ρωσικός στρατός δήλωσε ότι η Μόσχα πιστεύει ότι η αποστολή εμπειρογνωμόνων είναι ο μόνος τρόπος για να αποκομιστούν στοιχεία για την εικαζόμενη παρουσία των χημικών όπλων στη συριακή αεροπορική βάση… «Μετά από 24 ώρες και αφού τα πολεμικά πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ ξεκίνησαν μια μαζική επίθεση πυραύλων Κρουζ στην Sha’irat [αεροδρόμιο στη Συρία], ούτε το Πεντάγωνο, ούτε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ παρουσίασαν απόδειξη της παρουσίας των χημικών όπλων εκεί», είπε ο Igor Konashenkov εκπρόσωπος του υπουργείου.

Και τα στοιχεία είναι πλέον βάσιμα καθώς κανένας από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που επισκέφθηκε την βάση, δεν βρήκαν χημικά όπλα…

«Το αεροδρόμιο επισκέφθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, μέλη της τοπική αυτοδιοίκηση, πυροσβέστες, αστυνομία, για να μην αναφέρουμε τους Σύρους στρατιώτες. Στις αποθήκες δεν υπήρχαν πυρομαχικά που περιέχουν χημικά όπλα σε όλο το Sha’irat [αεροπορική βάση]. Ο καθένας που ήταν στο αεροδρόμιο δεν φορούσε αντιασφυξιογόνες μάσκες και να αισθάνονται απολύτως καλά.»

«Τίθεται το ερώτημα: τι έχει να παρουσιάσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ ως δήθεν απόδειξη της κατοχής χημικών όπλων σε μια κατάσταση που βολεύει την Ουάσιγκτον και ποιος το έκανε ”;

«Έτσι, ο μόνος τρόπος για να λάβουν αντικειμενική απόδειξη της υποτιθέμενης κατοχής των χημικών όπλων στη Sha’irat και να τοην παρουσιάσουν και στον υπόλοιπο κόσμο είναι να σταλεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων», είπε.

Πρόσθεσε ότι το ίδιο πράγμα έγινε στην συριακή πόλη του Χαλεπίου από Ρώσους ειδικούς, όταν οι μαχητές του ΙΚ είχαν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.




Πηγή: