Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Μονάδα 731 – Ένα φρικιαστικό έγκλημα χωρίς τιμωρία

Οι Γερμανοί δεν ήταν οι μόνοι που εκτέλεσαν βιολογικά πειράματα σε ανθρώπους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όλο και περισσότεροι Ιάπωνες βετεράνοι αποκαλύπτουν ιστορίες από τη δράση της διαβόητης Μονάδας 731, η οποία διεξήγαγε πειράματα σε χιλιάδες Κινέζους πολίτες, αλλά και Σοβιετικούς και Αμερικανούς αιχμαλώτους πολέμου.
Η Μονάδα 731 είχε επικεφαλής τον Δρ. Σίρο Ίσιι, ο οποίος και διεξήγαγε τα πειράματα αναζητώντας το απόλυτο βιολογικό όπλο που θα αφάνιζε τους εχθρούς της Ιαπωνίας.


Στα πειράματα περιλαμβάνονταν η εσκεμμένη προσβολή των ανθρώπινων πειραματόζωων από ιούς, αλλά και οι «ανοικτές» εγχειρήσεις , κατά τις οποίες το πειραματόζωο τεμαχίζονταν, κυριολεκτικά, ζωντανό και του αφαιρούνταν όργανα, ενώ ήταν εν ζωή και χωρίς νάρκωση.
Στα ανθρώπινα πειραματόζωα έκαναν ενέσεις με το βακτήριο της σίφυλης, ή τον ιό της πανώλης. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως και οι Γερμανοί, εξέθεταν τα θύματά τους γυμνά στο κρύο και κατέγραφαν τους χρόνους αντοχής τους, μέχρι τον θάνατό. Η Μονάδα εκτέλεσε και βιολογικές επιθέσεις.
Σε μια περίπτωση ιαπωνικά αεροσκάφη έριξαν σε περιοχές της Κίνας ρύζι μολυσμένο με τον ιό της πανώλης, το οποίο προκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους αμάχων, στη νότια Κίνα.
Οι Ιάπωνες σκόπευαν να πλήξουν και τις ΗΠΑ με βιολογικά όπλα. Τη αποστολή θα εκτελούσε πιλότος καμικάζι, ο οποίος, μεταφέροντας φιαλίδια με τον ιό της πανώλης, θα συνέτριβε το αεροσκάφος του στο αμερικανικό έδαφος.
Όταν κατέστη φανερό ότι η Ιαπωνία έχανε τον πόλεμο ο Ισίι διάταξε την καταστροφή όλων των τεκμηρίων της δράσης της Μονάδας 731. Τελικά, με τη λήξη του πολέμου, μόνο 30 στελέχη της μονάδας προσήχθησαν σε δίκη, καθώς οι Αμερικανοί συμφώνησαν με τους πρώην αντιπάλους τους να μην τους καταδιώξουν, με αντάλλαγμα να τους δοθούν τα στοιχεία των ιαπωνικών ερευνών. Από τους 30 που δικάστηκαν μόνο οι πέντε εκτελέστηκαν και οι λοιποί κρατήθηκαν. Ο Ισίι δεν δικάστηκε καν, καθώς εργάστηκε για τους Αμερικανούς.
Βετεράνοι όμως της μονάδας, μη αντέχοντας το ψυχικό βάρος, μιλούν πλέον. Μια νεαρή, τότε, Ιαπωνέζα νοσοκόμα, δήλωσε πως είχε δει ανθρώπινα κομμάτια να ρίχνονται στα σκυλιά, ενώ ένα μέλος της μονάδας δήλωσε πως είχε δει το σώμα ενός δυτικού – μη Ασιάτη – κομμένο στα δύο να διατηρείται σε δεξαμενές με φορμόλη.
Σιγά – σιγά έρχονται στο φως και μαζικοί τάφοι. Στην Κίνα ένας τέτοιος τάφος ανακαλύφθηκε το 1989. Στον τάφο είχαν επίσης ταφεί και δοχεία με χημικά όπλα.




Πηγή:
apocalypsejohn.com